Szalagavató

2022.01.30. 08:56

Három felvonásban tűzték meg a végzősöket a Gépészben

Idén is rendhagyó megoldást kellett találniuk az intézményeknek a hagyományos rendezvényeik megtartására, így a szalagavatók sem a "békeidőket" idézik.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Rendhagyó módon tartotta meg péntek este a szokásos szalagavató ünnepségét a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium. A járvány miatt most egymás után három részletben szervezték meg a rendezvényt. 

Forrás: Lang Róbert

Délután 15 órakor kezdődött a három szakképző osztály számára a szalagavató, aztán fél ötkor és hatkor a technikumi osztályok következtek, így hat osztály diákjainak csoportokra bontva zajlott az ünnepség. A szülők védettségi igazolvánnyal léphettek be az épületbe, három jegyet kapott mindegyik végzős tanuló. A hozzátartozók az emeleten foglaltak helyet, a tanulóknak a szalagtűzés és ünnepély idejére az aulában biztosítottak helyszínt. 

Forrás: Lang Róbert 

Takács Szilvia igazgató elmondta, hogy nagyon fontosnak tartják a hagyományokat, ezért mindenképpen szerették volna megtartani a szalagavatót a járvány alatt is, mert a diákoknak építő jellegű a közösségi élmény. A kaposvári Gépész az Eduline statisztikája szerint az elmúlt 5 évből háromban a legjobban fejlesztő iskolák között szerepelt, tette hozzá. A műszaki pályák iránt érdeklődő fiatalokat várják, most zajlanak a felvételi eljárások, februárban lehet jelentkezni az iskolába.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában