A diófesztiválon veszik majd birtokba

2022.01.20. 19:00

Idősotthon a kastély szomszédságában

Felújítják a kastély környéki épületeket Lengyeltótiban.

Turbéki Bernadett

Az épületek az új alapszolgáltatási központnak adnak majd otthont. Jelenleg a megvalósítás első üteme zajlik, amelynek elkészültét a kivitelező nyár közepére ígérte – közölte Zsombok Lajos, Lengyeltóti polgármestere a város közösségi oldalán. 
– Az idei diófesztiválon szeretnénk megtartani az új centrum ünnepélyes átadását, és reméljük, hogy azt is tudjuk már akkorra, hogy az építkezés első ütemének befejezése után mikor kezdődhet el a második ütem – emelte ki a polgármester. 
Az első ütemben tetőfelújítás, ajtó- és ablakcserék, külső szigetelés és az északi szárny felújítása zajlik. A rendbe hozott épületrészben kap helyet majd az idősek nappali otthona és a fogyatékosok nappali otthona. 

Az alapszolgáltatási központ felújításának kezdetén százmillió forintos költségvetési tervet készített a tervező, jelenleg már a 260 milliónál tartanak. Ebbe az összegbe a járulékos kiadások is beletartoznak. – Jelenleg a külső és belső bontásnál tartunk, az első ütemben kívülről teljes egészében megújul az épület, s a belső tér jelentős része is megszépül, mintegy 550 négyzetméteren – mondta Kovács Zoltán, a felújítást végző T-Zenit Kft. műszakvezetője. Kiemelte: a tetőt fedő síkpalát és a lécezést már eltávolították, helyére új lécezés és kerámiacserép kerül. 
– A két kisebb hangárban buszbeállók, garázsok és tárolóhelyiségek kapnak helyet. 

Az udvar rendezése is folyamatos, a terület feltöltése már elkészült, hamarosan murvaköves borítást kap. Az épület a közfoglalkoztatás majdani bázisa is lesz – tette hozzá Ujváry László közfoglalkozási vezető a város közösségi oldalán. 

Turbéki Bernadett 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában