Segítség

2022.01.23. 17:30

Jégről mentették meg Frodót, az új vidralakót

Egy újabb kis vidra érkezett a Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi Vidraparkjába. Balogh Márta vette pártfogásba a kicsit, akit háromóránként cumisüvegből etet.

Góz Lilla


– Hétfőn kaptam egy telefonhívást, hogy a Tolnai megyei Zomba mellett a munkások a jégen találtak egy kis vidrát, azonnal el is indultam érte – mondta el Balogh Márta, a Petesmalmi Vidrapark vezetője. Elmesélte, hogy a jól tápláltnak tűnő kölyökvidra nagyon éhes volt, valószínűleg nem régen veszítette el anyját. A parányi jószágnak másfél napig bélgyulladásra utaló tünetei voltak, de a sok folyadék és a másfél óránkénti etetés következtében elmúlottak a panaszok. A közösségi oldalon számolt be az új jövevény érkezéséről és a követőivel közösen kerestek nevet. Végül a Frodó nyerte el tetszésüket. 

– Tündéri, kiegyensúlyozott kisfiú, az ágyam mellett van a dobozában, mindössze hathetes és ő lehet az ötvenedik vidra, aki hozzám került – mondta el gondozója. Rajta kívül Pedro, Petike, Csillag Angyal, Tündér és Glória vidra alkotja a vidrakompániát. Megtudtuk, a bemutatókon Bonival és Tomival is találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában