Megbontott tetők

2022.01.19. 15:01

Kétszer vonultak a tűzoltók az erős szél miatt

Sonline

A viharos szél nem okozott komoly gondokat Somogyban, mindössze két esetben kértek tűzoltói segítséget lehasadt ág és meglazult tetőlemez miatt kedden - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerkesztőségünkkel. 

Az erős szél megbontotta egy barcsi családi ház tetejét és egy öt méter hosszú fémlemez a járda felett lógott, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. A lemezt a város hivatásos tűzoltói távolították el.

Letört, és fennakadt egy faág Kaposváron az Esterházy felüljáró mellett. A nyárfa lehasadt csúcsa veszélyeztette az arra közlekedő gyalogosokat és félő volt, hogy megrongálja a lift tetőszerkezetét. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói emelőkosárból fűrészelték le a faágat, megelőzve egy esetleges balesetet.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a viharos szélben lehetőség szerint ne parkoljanak fák alá, a közúton pedig kellő figyelemmel közlekedjenek a fasorok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában