Digitális fejlődés

2022.01.20. 13:00

Laptopot és tabletet nyert az iskola

Tízmillió forint értékben jutottak iskolák digitális eszközökhöz, miután lezárult a hátrányos helyzetű térségek intézményei számára kiírt Digitális Ugródeszka pályázat

Góz Lilla

A Telenor HiperSuli és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös pályázatának az volt a célja, hogy elősegítse a digitális felzárkóztatást a pályázaton indult öt hátrányos helyzetű település iskoláiban. Somogy megyében az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola nyert kétmillió forint értékű, oktatási tevékenységet támogató digitális eszközt, tableteket, laptopokat. 

Az intézmények tanárai az eszközök használatát és a digitális oktatási módszerek elsajátítását segítő, 30 órás akkreditált képzésen is részt vehetnek. 

A programot a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos helyzetű vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák részére hirdették meg. 

A Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli már 2015 óta segíti a tanintézmények digitális útra lépését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában