Téli örömök

2022.01.24. 09:00

Megteltek a jégpályák, még fürdőgatyában is csúsztak

Megteltek a balatoni jégpályák a hétvégén. Szombaton szervezték meg a Jégpályák éjszakáját, amelyhez két balatoni település, Balatonboglár és Balatonlelle is csatlakozott.

Marosi Gábor

A sötétedés előtt is már sokan korcsolyát húztak a balatonboglári kikötőben, hogy végigcsúszhassanak a Balaton legszebb fekvésű jégpályáján. 


Alexa és Lívia Tamásiból érkezett, hogy kipróbálja a csaknem 800 négyzetméteres pályát. A fiatalok először korcsolyáztak Balatonbogláron, korábban viszont már több helyen is megfordultak, ezért bátrán léptek rá a jégre. Voltak azonban, akik rutintalanul mozogtak a pályán és próbálkozásaikat eséssel zárták, de ennek ellenére sem adták fel, és tovább koptatták a korcsolya élét, amíg erejükből telt. 

 


Vécsei Mihály, a balatonboglári jégpálya üzemeltetője érdeklődésünkre elmondta, november végén nyitották meg a létesítményt, azóta mintegy 8000 vendég fordult meg náluk. Kiemelte, igyekeznek minden hétvégén valami újdonsággal készülni. A Jégpályák éjszakáján is különleges programokkal várták a korcsolyázókat. Az érdeklődők kapura lőhettek jégkoronggal, szlalomozhattak a bóják között, el kellett találniuk a kuglibábukat és a kiszorításban is bizonyíthattak. 


A Jégpályák éjszakáján finom ételekkel és italokkal is készültek a szervezők. Lángos, fánk, sült gesztenye, valamint forró fahéjas almalé is szerepelt a kínálatban. Vécsei Mihály hozzátette: a hétvége célja a szórakozás mellett az volt, hogy minél többen megismerjék a jégkorongozást és a korcsolyázást. A balatonboglári jégpálya március első hétvégéjéig várja az érdeklődőket. 


A balatonlellei jégpálya hétvégi programjába közbeszólt az időjárás. Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője elmondta, a Jégpályák éjszakájára jégmozival is készültek, a szeles időben azonban nem tudták felállítani a vásznat, ezért a következő hétvégén újra megpróbálják majd. Hozzátette, a szaunaprogramot nem befolyásolta az időjárás, ezért többen, miután kijöttek a forró helyiségből, fürdőnadrágban is végigcsúsztak a pályán. 
 


Fotók: Németh Levente


 

Kipróbálhatták a jégkorongot
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában