Fejlődés

2022.01.26. 20:00

Milliós fejlesztésekkel csalogat a Zselic

Mintegy 200 millió forintos fejlesztés zárult le az elmúlt időszakban Zselicszentpálon.

Marosi Gábor

Az alig ötszáz lelkes falu a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), a Belügy- és az Agrárminisztérium pályázatán, valamint a Magyar Falu Programban nyert támogatást. Az elkészült beruházásokat kedden délelőtt adták át a településen. 


Szabó József, Zselicszentpál polgármestere elmondta, a belvízrendezési feladatokra 58 millió, a belterületi utak javítására 20 millió, a szőlőhegyre vezető szilárd burkolatú út építésére 92 millió forintot fordítottak. Emellett négy új lakótelket alakítottak ki 15 millió forintból és ugyanennyi pénzből egy kommunális munkagépet is vásároltak. Szabó József kiemelte, a fejlesztések idén tovább folytatódnak. A tervek szerint befejezik a polgármesterei hivatal energetikai korszerűsítését, bölcsődét építenek és egy újabb szőlőhegyi utat alakítanak ki. A fejlesztések értéke csaknem 250 millió forint. 


Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően vonzó település lett Zselicszentpál. Nemcsak az egykor elköltözött fiatalok térnek vissza a faluba, hanem „idegen” párok is lakóhelyüknek választják a települést. Gelencsér Attila hozzátette, egyre élhetőbbek a zselici falvak és azon dolgoznak, hogy még vonzóbb legyen falun lakni. 
Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a Top Pluszra eddig több mint 100 pályázatot adtak be a somogyi önkormányzatok. A támogatási igény meghaladja a 20 milliárd forintot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában