Oltási hétvége

2022.01.27. 14:00

Negyedszer tartják a válluk oltásért

Egyre többen kérik a koronavírus elleni negyedik vakcinát a kijelölt somogyi oltópontokon. Barcson, Csurgón és Fonyódon az elmúlt hétvégén csaknem hetven embert oltottak be. A legtöbben a harmadik vakcináért álltak sorba, alkalmanként pedig az első oltásra is jelentkeztek. Az eddigi három oltási hétvége mérlege igazán kedvező megyeszerte.

Marosi Gábor

Két hónap alatt több mint 2300 barcsit és környékbelit oltottak be a barcsi járóbeteg-ellátó intézetben. A statisztikát az elmúlt három januári oltási hétvége (csütörtök, péntek, szombat) lényegesen javította. 


Kisimre László, a járóbeteg-ellátó igazgatója elmondta, az első hétvégén 220, a másodikon 147, a harmadikon 139 embernek adták be a védőoltást. – Sokan érkeztek a környező falvakból, és többen elmondták, hogy azért is éltek a lehetőséggel, mert regisztráció nélkül kérhették a vakcinát – hangsúlyozta Kisimre László. – A „sláger” a Pfizer volt. A beoltott, több mint félezer ember 6 százaléka már a negyedik vakcinát kérte – tette hozzá a Kisimre László


Tabon is sokan fordultak meg az oltóponton. Szabó János, a tabi Koppányvölgye KEK Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, egy-egy hétvégén átlagosan százan keresték fel a rendelőt, a legtöbben a harmadik oltás miatt, de mindig érkeztek olyanok is, akik először kérték a vakcinát. 


Szabó János azt is elmondta: a tabi járásban élők zöme a Pfizer-, a Sinopharm- és a Janssen-vakcinát választotta, néhányan a Moderna mellett döntöttek. Szabó János kiemelte, a háziorvosi praxisok hétvégi oltási akciói rendkívül népszerűek. A hat rendelőben mind a három oltási hétvégén nagyüzem volt. 


A Csurgói Egészségügyi Centrum Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél a három hétvége alatt 289-en szereztek védettséget a koronavírussal szemben. Ihárosiné Talpas Hajnalka főnővér elmondta, az elsőt 24-en, a másodikat 11-en, a harmadikat 233-an, a negyedik oltást 21-en kérték, főleg idősek. Hozzátette, eddig a legtöbben a harmadik hétvégén érkeztek, akkor összesen 118-an fordultak meg a rendelőben. 
A legnépszerűbb védőoltás Csurgón is a Pfizer volt, azt követte a Moderna, a Sinopharm és Janssen. 
 


Fotó: Lang Róbert

 

Megyeszerte a Pfizer a legnépszerűbb vakcina 


A Balaton partján is sokan álltak sorba az elmúlt három hétvégén. Mihalicz Ágnes, a fonyódi Egészségügyi Nonprofit Kft. általános igazgató-helyettese érdeklődésünkre elmondta, a januári oltási akció hétvégéin valamivel több mint fél­ezren kérték a koronavírus elleni védőoltást. A legtöbben az elmúlt hétvégén keresték fel a rendelőt. A legnépszerűbb oltás – nem meglepő módon – a Pfizer volt. – Elsőkörös oltásból 85-öt, a másodikból 62-öt, a harmadikból 341-et, a negyedikből 18-at adtunk be. Többségében idősek érkeztek hozzánk, de néhány fiatal is védettséget akart szerezni – mondta Mihalicz Ágnes
A januári oltási akcióhétvégét ezen a héten is megszervezik a somogyi oltópontokon. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában