Spirituális utazás

2022.01.25. 11:30

Pálmalevél fedi fel a sors könyvének titkát

Két járvány diktálta esztendő után nem megy csodaszámba, ha valaki éppen arra áhítozik, hogy megismerje közeli, vagy éppen távoli jövőjét. Az ilyenkor, év elején szokásos új évi jóslatok mellett azonban vannak olyan jövendölések, amelyek személyre szólóak, mégis érdemes vigyázni velük.

Turbéki Bernadett

Kiss Zoltán Nitai tizenöt éves korában lépett a spiritualitás útjára. Már akkor hajnalban kelt, hogy időt szakíthasson a napi két óra meditációjára, és 18 évesen szerzetes lett. Huszonegy éves kora óta jár Indiába, azóta összesen harminchét alkalommal fordult meg ott. Először hat hónapot töltött kint, majd hosszabb-rövidebb időre vissza-vissza tért. 

– Amikor Indiában leszállok a repülőgépről, úgy érzem, mintha hazaérkeznék, ott érzem magam a legjobban – mesélte a lengyeltóti jógaoktató, aki már táborokat is tartott Indiában, ám ő maga is szívesen sajátított el új ismereteket a távoli országban, ahová előfordult, hogy egy év alatt ötször is elutazott. 

– Jaipurból hoztam be ékszereket, onnan nem messze volt a rajasthani sivatagban egy egyutcás kis falu, ahol India ősi bölcsei személyre szóló útmutatásokat hagytak ránk – mondta. – Kaptam egy telefonszámot, így lehetőségem nyílt arra, hogy ellátogassak oda és megismerjem a nekem szóló jóslatot, ami nem azt árulja el, hogy mi lehetséges, hanem konkrétan megmondja, mi lesz – mesélte a tanítómester, akit a helyszínen meglepetés ért. 

– Délelőtt tízre mentem, ám két kormányzati autó állt az egyutcás falu utolsó háza előtt – emlékezett vissza Kiss Zoltán Nitai. – Kiderült, hogy a rajasthani államtitkár és az Air Force első embere kért éppen tanácsokat a csillagjóstól, aki a miniszterelnök személyes asztrológusa is volt – mesélte az India-rajongó. – Hat órát vártam, mire elmentek és bekerültem az asztrológushoz. Közben az unokatestvére elvégezte az előzetes szertartást, amelyhez elkérte a születési dátumomat. Felmérte a körmöm állapotát és belenézett a szemembe, majd egy nagy könyvből választanom kellett egy mandalát. 

– Amikor végre bejutottam az asztrológushoz, a szemem láttára kereste ki a nekem szóló pálmalevelet, amin az én sorsom állt. Semmi misztikus nem volt benne, leült, és felolvasta. A szomszéd falu angoltanára pedig tolmácsolt nekem – mesélte Kiss Zoltán Nitai, akinek olyan mozzanatokat is előhoztak a múltjából, amelyet még közvetlen családtagjai sem tudtak róla. A jövőjének nagy állomásait is elmondták, amelyen három napig nem tudott napirendre térni. Még azt is megtudta, mennyi idősen és milyen körülmények között éri a halál. Ennek ide s tova tizenöt éve. 

– A tizenöt év alatt gyakorlatilag minden jelentőségteljes mozzanat megtörtént, amit akkor felolvasott nekem az asztrológus. Másodszor is megházasodtam, megszülettek a lányaim, és jógaoktató lettem, ami akkoriban még nem szerepelt a terveim között – árulta el a személyes jóslat megismerője, aki annak ellenére, hogy tudja a jövőjét, egyáltalán nem igyekszik a jóslat ellen tenni, vagy éppen direkt beteljesíteni azt. A hozzáértők szerint azoknak van leírva a sorsa a rajasthani sivatagban, akiknek meg kell ismerniük azt. A legenda alapján, akinek nincs jogosultsága megismerni a jövendőjét, hiába látogat el oda, be sem jut az olvasószobába. 

 

Személyre szabott jóslat személyesen 

Kiss Zoltán Nitaitól nem kértek pénzt a jóslatért cserébe, az ugyanis ingyenes, csupán adományt fogadhatnak el az ismertetéséért a brighu papok. 

– Általában filléreket adnak a jóslatért, meg is lepődtek, hogy jóval nagyobb összeget adományoztam érte – mondta. – Régen, a spirituális világban a közösség eltartotta a tanítókat. Mindenki azt adott fizetségül, ami volt neki. Megtiszteltetés volt adományozni, úgy tartották, hogy a felhalmozott pénz az ego szükséglete. Azt mondják, amikor adunk, pont az egóból faragunk ki. Ha spirituális dolgokra adományozunk, akkor az lelki fejlődést eredményez – mondta a jógaoktató, aki úgy látja, egyre több internetes oldalon lehet kapcsolatba kerülni az indiai pálmalevelekkel, amihez regisztrációs költségként több tízezer forintot elkérnek. Ám ekkor pont a személyes kontakt hiányzik és hónapokig tart, míg „megtalálják” azt a bizonyos jóslatot, amelyet személyes látogatáskor a szemünk láttára keresnek meg azonnal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában