Balatonmária

2022.01.18. 09:00

Petíciót indítottak, harcolnak a strandjukért

Koszorus Rita

Online petíciót indítottak a környéken élők, miután a balatonmáriai Bárdos Lajos sétányra egy szerintük túlméretezett vízparti komplexumot építenének. Azt is kifogásolják, hogy az épülettel véleményük szerint csökkenne a szabadstrand mérete, és tartanak attól, hogy megnövekedne a környező szűk utcák forgalma. Ezért a petícióban felszólították Galácz György polgármestert, járjon el annak érdekében, hogy a beruházás ne jöhessen létre ebben a formában. 

Az ötezer négyzetméteres telken egy 73 egységből álló épület lenne, amelyben stúdiólakásokat alakítana ki a beruházó. A Bárdos-strand melletti telek magántulajdonban van, így az önkormányzatnak jogilag nincs köze az ingatlanhoz. Viszont Galácz György szerint a beruházónak a helyi építési szabályzatnak megfelelő terveket kellett készíttetnie, be kellett tartani a maximum 30 százalékos beépíthetőséget és a 7,5 méteres magassági korlátozást. 

A világhálóra felkerült anyagból úgy tűnik, egy méretes komplexum nyújtózik majd a vízparton, de a petícióval megszólított Galácz György polgármester szerint nem arányos a látványterv. 

Az online petíciót mostanra már több mit tízezren írták alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában