Vizsgálat

2022.01.30. 12:00

Végigellenőrizték a szupermarketeket is

Megyénkben összesen 135 ellenőrzést tartottak az idei téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során.

H. M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A szakemberek 1294 hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak, ezek közül 2 tételt, összesen 5 kilogramm külföldi édességet vontak ki a forgalomból minőség-megőrzési idő lejárta miatt. 

Negyvenkét élelmiszer-előállító helyet ellenőriztek, közöttük 5 vágóhidat, 10 húskészítmény-előállítót és 6 édesipari céget. Összesen 9 szuper- és hipermarketben, 52 üzletben, 9 piacon és 4 nagykereskedelmi logisztikai központban is vizsgálatot tartottak. De 14 vendéglátóhelyet is felkerestek ebben az időszakban. A szabálytalanságok miatt 3 bírságot szabtak ki. Két üzletben és egy vendéglátó egységben higiéniai hiányosságok merültek fel, utóbbinál a dolgozók egészségügyi alkalmasságát igazoló dokumentumok sem voltak rendben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összesen 170 ezer forint bírságot szabott ki az akció során Somogyban. 

– A gasztronómiai hagyományokra tekintettel kiemelten ellenőrizték a hús és húskészítmények, valamint az édesipari termékek előállítását. A kiskereskedelemben nagy hangsúlyt kapott az általános higiéniás körülmények felülvizsgálata az élőhal-árusítás során. 

Folyamatosan végezték az akció alatt a laboratóriumi vizsgálatokat. A mintavételeken külön górcső alá vették a bejglifélék dió- és máktartalmát; a különféle kimérve árusított aszalványokat és a friss csirkehús termékeket.

 

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában