Farsang

2022.02.11. 19:30

Áll a bál a pénzrablóknak, sorban állnak a maskarákért

Kánkán- és charlestontáncos, vagy éppen gésaruhát is kölcsönözhetünk a Csiky Gergely Színház jelmeztárából. Februárban megélénkült a kölcsönzők forgalma, ahol a legnépszerűbbek most A nagy pénzrablás és a Squid Game filmsorozatok főszereplőinek ruhái.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Tízezer jelmez közül választhatunk a Csiky Gergely Színház Dózsa György utcai jelmeztárában. Négy éve költöztek ebbe a nagy polgári lakásba, ahol roskadoznak a maskaráktól az állványok. – Nagyon népszerűek a 20-as évek charlestontáncosruhái, de keresik a kánkánosat is, minél színesebb a maskara, annál népszerűbb – mondta el Bosnyák Nikoletta, a kaposvári színház jelmezekért felelős tár vezetője. A vírushelyzet miatt kevesebb a forgalmuk, mert több farsangi mulatság elmaradt, viszont a szalagavatókra is kölcsönöztek ruhákat. – Egy hétre adunk ki ruhákat kiegészítőkkel. Egyedül cipőt nem adunk ki a pandémia miatt. Ezer forinttól tízezer forintig tetőtől talpig bárkit fel tudunk öltöztetni – mondta el Bosnyák Nikoletta. 

Fotók: Lang Róbert

– Ez az első hét, amikor tapasztaljuk, hogy nőtt a kereslet a jelmez iránt, az idei sláger A nagy pénzrablás vagy a Squid Game sorozat főszereplőinek ruhái, a maszk mellé piros overált adunk – mondta el Tóthné Paska Andrea, a Hófehérke Gyerekruházat tulajdonosa. De ahogy tapasztaltuk, a Pók­ember sem veszített népszerűségéből, a fiúknál még kelendő a tűzoltó- és rendőrmaskara, a lányok pedig hercegnőnek, tündérnek vagy a Harry Potter Hermionéjának öltöznek a legszívesebben. 

Forrás: Lang R.

– Már a bölcsődés korosztálytól indulunk egészen a felnőttig, 730 jelmez kölcsönözhető nálunk, de lehetőség van vásárolni is – mondta el az üzletvezető. Azt tapasztalják, hogy nem csak az óvodákban, iskolákban farsangolnak, hanem otthon is családi környezetben. Nem emeltek áraikon, a gyermekruhákat kiegészítőkkel 24 órára 3500 forintért lehet kölcsönözni, a felnőtteket pedig 4500 forintért. 

Forrás: Lang R.

Plaveczné Tóth Valéria maga varrta meg húsz hónapos, hat- és hétéves gyermekének a ruhákat a farsangra. – A nagyfiú pók lesz, a kislányom póklány, a legkisebbik pedig boszorkány – mondta el az édesanya. Megjegyezte: nagyon várják már a farsangot gyermekeik, a vírushelyzet miatt ugyan zárt lesz az ünnepség, de nagy élmény lesz számukra a mulatság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában