Bortúra

2022.02.17. 08:00

Három megyei borászatot tehetünk már zsebre

Elindult az Országos Bortúra applikáció.

Góz Lilla

Az ingyenesen letölthető alkalmazással felfedezhetjük a hazai pincészeteket és az online pecsétgyűjtő rendszert is kipróbálhatjuk. Magyarország jelentős hagyományokkal büszkélkedhet a borkultúra területén, az ország 22 borvidéke sokféle termőhellyel és szőlőfajtával dicsekedhet. Jelenleg több mint 600 borkészítéssel foglalkozó vállalkozás működik az országban. 
Az Országos Bortúra csapata közölte: igyekeztek egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát applikációt létrehozni, és céljuk, hogy térképre tegyék Magyarország összes pincészetét. 
Az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető applikációban már most több mint 100 pincészet információi elérhetőek. Somogyból eddig három borászat ismerhető meg az applikációban. 
A látogató saját profiljával, QR-kód segítségével beléphet az ország 22 borvidékének regisztrált pincészeteibe és online pecséteket gyűjthet, melyek megjelennek személyes bortúra naplójában. G. L. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában