Ukrán háború

2022.02.22. 20:00

Húsvétra megérkezik a diákok adománya Kárpátaljára

Játékokat gyűjtenek a gyerekek a kaposvári óvodákban, iskolákban és a Klebelsberg kollégiumban. Szeretnének mosolyt csalni a kárpátaljai gyerekek arcára a húsvéti ajándékokkal a feszült helyzetben.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Dobozba pakolta az otthonról hozott játékokat Kovács Károly hétfőn délelőtt, az iskolai szünetben társaival szortírozták az adományokat. – Egy kirakós játékot hoztam, ami szinte még új, de én már kinőttem, viszont remélem, hogy más gyermekeknek még örömet okoz – mondta el a fiú. 
Sütő Rita szintén nem érkezett üres kézzel hétfőn a Kodály-iskolába. – A nagymamám messze lakik, nála még vannak régi játékok, mégis úgy döntöttem, hogy vásárolok a zsebpénzemből egy kiskocsit és három plüssállatot – mondta el a hetedikes diák. Hozzátette: abban bízik, hogy ezekkel mosolyt csalhat néhány gyermek arcára. 

A Kodály-iskola és Klebelsberg-kollégium diákönkormányzata játékgyűjtési akciót hirdetett, húsvétra szeretnének minél több adománnyal segíteni a kárpátaljai gyerekeknek. – Gyerekek a gyerekekért jelszóval gyűjtjük a jó állapotú vagy új játékokat – mondta el Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója. – A diákjaink között is beszédtéma a feszült helyzet Ukrajnában, valamint tananyag, hogy az elcsatolt területeken magyar gyerekek is élnek, akiknek nehezebb a sorsuk, de ugyanúgy szeretnek játszani, őket ajándékozzuk meg húsvétkor. 
A Somogy Temetkezési Kft. vállalta, hogy elszállítja az adományokat a beregszászi konzulhoz, aki a rászorulók között szétosztja a játékokat. A jótékony kezdeményezéshez óvodák, gimnáziumok is csatlakoztak. – Szeretnénk megtanítani a gyerekeknek, hogyan tudnak segíteni másoknak úgy, hogy a sajátjukból adnak – emelte ki a főigazgató. – Március 10-ig várjuk a felajánlásokat. 
 


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában