Vásárlás

2022.02.12. 20:00

Rosszul mértek, visszaadták a pénzt

Régi olvasónknak, a 70. életévéhez közeledő Marika néninek évek óta az a szokása, hogy minden vásárlás után otthon átnézi a kapott blokkot, hogy lássa, mire mennyit költött.

Kovács Gábor

A legutóbbi nagybevásárlás után azonban kellemetlen meglepetés érte, mert azt vette észre, hogy nem egyeznek a pénztárbizonylaton szereplő árak a kapott áru mennyiségével. A főzéshez zöldségeket vásárolt, de nem mérte le az üzlettérben a mérlegen, hanem a pénztárosnál mérette ki a fizetéskor. Később úgy találta, hogy a mérés nem volt pontos. Fél kiló paprikát fizettették ki vele, míg az otthoni mérleg csak negyed kilót mutatott. 
A többi tétellel is így járt, ezt gondosan ellenőrizte az otthoni mérlegén. Ezután visszatért a kaposvári nagyáruházba, hogy megreklamálja a tévedést. Az illetékes alkalmazott azt mondta, hogy a nyugdíjas hölgy hozza vissza a vitatott árut, hogy náluk újra lemérjék. Marika néninek ez nem volt ellenére, rögtön rávágta, hogy délután behozza a vásárolt zöldségeket. Az áruház dolgozója ekkor gondolkodóba esett, egy perc türelmet kért, és elsietett. Visszatérve közölte, hogy nincs szükség új mérésre, elhiszik, hogy tévedés történt. 
Nyitotta is a kasszát, és nyomban kifizette a különbözetet. Csupán alig valamivel több mint ezer forintról volt szó, idős olvasónknak azonban rendkívül jólesett, hogy nem vonták kétségbe a szavait, és nem érte kár. Elégedetten távozott, és a történetet megosztotta szerkesztőségünkkel. Az viszont nem derült ki, hogy mi okozta az áruházi mérés pontatlanságát. K. G. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában