Eredmények

2022.02.06. 12:00

Siófokon is megbecsülik a nyugdíjasokat

K. G.

A siófoki székhelyű 4-es választókerületben 17 ezer nyugdíjas él. Közülük ketten, Tarlós Lajosné és Pintér László közösen tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön Witzmann Mihállyal, a térség országgyűlési képviselőjével a nyugdíjasok helyzetéről. 

Witzmann Mihály kijelentette, hogy februártól több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz, de szerinte fontos hangsúlyozni, hogy ezt a magyar gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé. A gazdaság növekedéséből a gyermekes családokat, a munkavállalókat és a fiatalokat támogatják, de a nyugdíjasok is részesülnek belőle. 

Tarlós Lajosné elmondta, hogy az Európából begyűrűző infláció minden nyugdíjast érzékenyen érint, de a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjprémium bevezetésével könnyebbé váltak a hétköznapjaik. Pintér László megjegyezte, hogy a pluszpénzből több marad a nyugdíjasok zsebében, köszönhetően az élelmiszer­árak és a benzinár befagyasztásának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában