Támogatás

2022.02.08. 19:23

Szövetségre léptek a nyugdíjasokkal

A megyeszékhelyen 15 ezer nyugdíjas él, a Zselicben pedig 3 ezer.

K. G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A térségben a Nők 40 kedvezményt 1219-en vették igénybe 2022-ig, tavaly 161-en. 2010-ben 85 127 forint volt az átlagnyugdíj, ami 2022-re a 170 653 forintra, vagyis a duplájára nőtt – ismertette választókerületének nyugdíjasokra vonatkozó adatait Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján. 

Ahogyan az idősekről gondoskodunk, azzal példával szolgálunk a fiataloknak tiszteletről és állhatatosságról – mutatott rá a politikus. A kormány és a Fidesz 2010-ben kötött megállapodást, és szövetségre léptek a nyugdíjasokkal azért, hogy az idősek minden évben jobban járjanak, mint az előző esztendőben. 


Ha a gazdaság növekszik, a jótékony hatásnak a nyugdíjakban is meg kell mutatkoznia, illetve ha az infláció nő, akkor kiegészítő támogatásban kell részesülniük a szépkorúaknak. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok 2010 óta minden évben kaptak nyugdíj­emelést, a bevezetett nyugdíjkiegészítést is, és 2021-ben előkészítették a 13. havi nyugdíj visszavezetését. A járvány kedvezőtlenül érintette az időseket, ezért fel kellett gyorsítani a 13. havi nyugdíj kifizetését, így 2022 februárjában a kaposvári és zselici nyugdíjasok kézhez kapják a teljes 13. havi járandóságukat. 


A jövőről szólva Gelencsér Attila megemlítette, hogy az áprilisi választásokat követően a Fidesz-KDNP győzelme esetén a nyugdíjasok továbbra is kiemelt támogatásban részesülnek, de ha a baloldal nyer, félő, hogy a 13. havi nyugdíj kivezetésében gondolkodnak.
 


Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában