Kaposvár-Barcs

2022.02.14. 13:18

Támogatás a 25 év alattiak sikeres életkezdetéhez

K.G.

Fotós: FB

Fotós: FB

A 23 éves Balassa Lili Krisztina az Agrárkamaránál dolgozik, ez az első munkahelye, korábban egyetemen tanult. Kiszámolta, hogy januártól havonta legalább 30 ezer forintot takarít meg a 25 év alattiak adókedvezményén. Jó úgy kezdeni a felnőtt éveket, hogy rögtön félretehet lakás vagy autó vásárlására, állította. Több pénz marad a fiatalok zsebében, köszönhetően a kormány azon intézkedésének, hogy a 25 év alatti munkavállalók szja-mentességet élvezhetnek. Perlaki Bálint is azt érzi, hogy kortársai nehezebb helyzetből indulnak egy felgyorsult világban, az adókedvezmény és a családalapítási kedvezmények nekik segítenek.

Az adómenetesség Kaposváron 2600, a környékbeli falvakban 400 fiatalt érint – számolt be erről Gelencsér Attila, Kaposvár és Zselic országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján. A januártól életbe lépett kedvezmény a februári bérekben már megjelenik, és összesen 150 millió forintot jelent a térségben, egész évre vetítve pedig 2 milliárd forintról van szó. Havi 40-60 ezer forint pluszt biztosít a fiataloknak a sikeres életkezdethez. A minimálbér emelése is kedvezően érintette az ifjakat, mert sok támogatást ehhez kötnek. 

Gelencsér Attila a jelenlegi helyzettel párhuzamba állította azt, hogy 2010 előtt minden harmadik fiatal munkanélküli volt, és az alacsony minimálbérből adóztak is. Ennek köszönhetően ürültek ki akkortájt  zselici falvak, sok fiatal Kaposvárról is elindult munkát keresni. Azt is felrótta, hogy az ellenzék később nem szavazta meg a fiatalok szja-mentességét. Dél-Somogyot is kedvezően érintették a kormány ezen intézkedései, erről Szászfalvi László, barcsi országgyűlési képviselő beszélt, aki szintén a minimálbér-emelésről és a 25 év alattiak adómentességéről osztotta meg gondolatait a csurgói közösségi házban, valamint a 13. havi nyugdíjról és a családi adóvisszatérítésről is szót ejtett a barcsi képviselői irodán.          

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában