Munkaerő

2022.02.18. 20:00

Tárt karokkal várják a jó szakit

A feldolgozó-, gép- és építőiparon kívül a szolgáltatás is számos munkalehetőséget nyújt az álláskeresőknek.

Harsányi Miklós

Új munkaerőt toboroznak a somogyi kis-, középvállalkozások, s a nagyvállalatok is erőteljes lépéseket tesznek a szakképzett dolgozók utánpótlására. – A CNC operátor, a forgácsoló és a köszörűgép-kezelőn kívül gyártástechnológust is keresünk – mondta Szabó Krisztián, a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója. – Ebben a pillanatban öt új kollégát is felvehetnénk az 50 fős csapatunkba. 
Az ipari társaság termékeinek 75 százaléka külföldön, elsősorban az uniós piacon talál gazdára. Szabó Krisztián kiemelte: kiemelkedő fizetés, karrierlehetőség és csúcsgépek várják a jelentkezőket. 
A Kaposvári Villamossági Gyárban is szinte folyamatosan lehetőséget biztosítanak az álláskeresőknek. A társaságnál pillanatnyilag 340-en dolgoznak, s 2022-ben már csaknem 20 új kollégát vettek fel. Szalai Gyula igazgató lapunknak azt mondta: lakatosokra éppúgy szükségük lenne, mint villanyszerelőkre vagy szerszámkészítőkre, s betanított munkások számára is lenne hely a társaságnál. Normális munkakörülmények, elfogadható keresetek, s cafeteria: a szakember szerint erre számíthatnak a jelentkezők. 
– Ahogy közeledik a tavaszi idény, úgy egyre erősebben jelentkezik az igény új dolgozók iránt – hangsúlyozta Budai Ferenc, az Iposz megyei elnöke. – Hosszan lehetne sorolni, hogy melyik szakterületeken várják a szakmunkásokat, technikusokat vagy épp a mérnököket, ám továbbra is erősen érezhető a munkaerőhiány. Ezért fordulhat elő, hogy jó néhány építőipari vállalkozás is csak hosszú időre vállal munkát, s az ipari cégeknél is gondot jelent a helyzet. 
Budai Ferenc szerint 2022-ben újra világossá válhatott sokak előtt, hogy érdemes kifizetődő szakmát tanulni. Nagy hiány van kőművesekből, villanyszerelőkből, burkolókból és festőkből, s számos vállalkozás tárt karokkal várja az asztalosokat, ácsokat is. Ebben a helyzetben gyors és szinte garantált elhelyezkedéssel számolhatnak a kiválóan felkészült szakemberek. Harsányi Miklós 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában