Építkezés

2022.02.16. 20:00

Téglánként haladtak előre a mentők

Finisbe érkezett a Magyar Gyermekmentő Alapítvány lellei mentési központjának építése.

Góz Lilla

A szerkezeti és gépészeti munkákkal végeztek, a belső terek festése és burkolása van vissza. A költségeik duplájára emelkedtek, de a sok adakozónak köszönhetően be tudják fejezni az építkezést. 

2020 nyarának végén tették le a Magyar Gyermekmentő Alapítvány lellei mentési központjának alapkövét. A gyermekmentők tizenöt éve teljesítenek szolgálatot Balatonlellén, s ezalatt az önkormányzat biztosította a szállásukat. 

Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai vezetője elmondta: az építőanyagok drágulása és a koronavírus-járványhelyzet miatt a reméltnél lassabban tudtak haladni az építkezéssel. Virtuális téglaadományozási kampányt indítottak, sok vállalat, magánszemély állt kezdeményezésük mellé. – Legalább a duplájára emelkedtek az építési költségeink és komoly forráshiánnyal küzdöttünk, de szerencsére nagyon sokan segítettek, több millió forint értékben vettek téglajegyet. Egy balatonboglári férfi az összes háztartási gépet megvásárolta nekünk, egy asztalos konyhabútort készít, egy másik vállalkozótól pedig burkolóanyagot, klímát kapunk – mondta Gesztes Éva. Egy bútoráruházlánc is jelezte, hogy támogatják a gyermekmentők bútorbeszerzését.

 – Bízunk benne, hogy késő tavasszal át tudjuk adni az épületet és nyáron már innen indulhatunk a gyerekek megsegítésére – emelte ki a szakmai vezető. Gesztes Éva megjegyezte, 2021-ben több mint 250 esetben hívták segítségül a gyerekmentőket, több alkalommal sikeres újraélesztést is végrehajtottak. 

 

 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában