Alapkőletétel

2022.02.28. 21:35

Új munkahelyeket hoz a Posta

Új logisztikai depót épít Kaposváron a Magyar Posta Zrt.

Kovács Gábor

A több száz millió forint értékű beruházás alapkövét hétfőn délelőtt tették le a Raktár utcában. Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója az eseményen azt mondta, a tervek szerint még idén elkészül a 2800 négyzetméteres létesítmény. Kiemelte, az új depóból összesen 183 települést és mintegy 230 ezer embert látnak majd el. A számítások szerint évente 200 ezer csomagot szállíthatnak ki Kaposvárról. Varga János hangsúlyozta, a csomagüzletág dinamikusan fejlődik, évről évre egyre többet kell kiszállítaniuk. 
Szita Károly Kaposvár polgármestere az alapkőletételen azt mondta, Kaposvár újraiparosítási programja miatt egyre több befektető, termelőberuházó és szolgáltató érkezik a városba. Gelencsér Attila Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte, a beruházásnak köszönhetően a posta 83 új munkahelyet teremt a városban. A Magyar Posta MPL+ programjának keretében országosan mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúráját. K. G. 
 

Letették az alapkövet a Raktár utcában
Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában