Fejleszthetik a gyógyfürdőt

2022.03.26. 11:30

Átadták a támogatási okiratot: 1,2 milliárd jut a nagyatádi fürdőre

Régóta várt fejlődés kezdődhet meg a nagyatádi fürdő területén, az állami támogatásból teljesen megújul belülről a létesítmény és bővíteni is fogják.

Györke József

Fotó: Györke József

Átadták pénteken a nagyatádi gyógyfürdőfejlesztés első beruházási ütemének támogató okiratát. A dokumentumot, mely tartalmazza kormány határozatát arról, hogy 1,2 milliárd forinttal támogatják az első lépcső megvalósítását, Szászfalvi László ország­gyűlés képviselő nyújtotta át Ormai István polgármesternek. 


Az ünnepségen elhangzott, hogy az 1906-ban talált gyógy­víznek köszönhetően már 1907-ben működött a fürdő és a részvénytársaság Nagyatádon. A fürdő többször átesett korszerűsítésen, de mára nagyon elhasználódott. Ezért határozták el a fejlesztését. Ormai István polgármester elmondta, hogy teljes belső átalakítást és bővítést tűztek ki célul. Az első ütemben 1 milliárd 200 millió forintból belső felújításokat, korszerűsítéseket végeznek. A második ütemben pedig bővítésre is sor kerül 200-250 négyzetméternyi területen. A fejlesztésben vízfelület növelése is szerepel, az egész beruházás összesen 2,7 milliárd forintból valósulhat meg. A fejlesztés 10-15 új munkahelyet is teremt Nagyatádon, és hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez is. . 
 


Fotó: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában