Választás

2022.03.02. 10:00

Befejeződtek az ajánlások, választólapon a jelöltek

K. G.

Lezárult az aláírásgyűjtések, ajánlások időszaka, és a Nemzeti Választási Iroda közzétette, hogy melyik választókerületben hogyan alakult a jelöltek helyzete az április 3-ai országgyűlési választások előtt. 

A kaposvári székhelyű 1-es választókerületben tíz jelölt sorakozik majd a szavazólapon a jelen állás szerint – miután jó néhány döntés még nem jogerős. Gelencsér Attilát, a Fidesz–KDNP jelöltjét nyilvántartásba vették, jogerősen. Vargákkal teli a lista – dr. Varga István (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) mellett névrokona, a független Varga István is ringbe száll, sőt Varga Tamás (Munkáspárt–ISZOMM) is szerepel a nevek között. A további indulók: Kelemen Csaba (Mi Hazánk), Nadrai Norbert József (független), Hauser Gergő (Megoldás Mozgalom), Horváth Ákos (független), Teleki-Molnár Zsófia (Magyar Kétfarkú Kutya Párt). 

A barcsi székhelyű 2-es választókerületben Szászfalvi László (Fidesz–KDNP), Halászné Hunyadi Gyöngyi (Mi Hazánk), Ander Balázs (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd), Gulyás József (Munkáspárt–ISZOMM), és Palkó Sándor (Megoldás Mozgalom) indul. 

A marcali székhelyű 3-as választókerületben Móring József Attila (Fidesz–KDNP), Steinmetz Ádám (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd), Jozó Tamás (Mi Hazánk) és Kazai Csaba (Megoldás Mozgalom) áll rajthoz. 

A siófoki székhelyű 4-es választókerületben hatan indulnak: Witzmann Mihály (Fidesz–KDNP), Knoch László (Munkáspárt–ISZOMM), Rózsa Attila (Mi Hazánk), Burda Patrik (Megoldás Mozgalom), Sümegi Rita (Normális Párt) és Potocskáné Kőrösi Anita (DK–Jobbik–Momentum–MSZP-LMP–Párbeszéd). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában