Ukrán háború

2022.03.27. 16:00

Egytonnányi szeretet a marcali iskolákból

A marcali iskolák tanulói és szülei, valamint az intézmények pedagógusai, dolgozói is csatlakoztak a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének adománygyűjtési kezdeményezéséhez.

Vigmond E.

 A Mikszáth Kálmán Általános Iskola szülői munkaközössége „Hívj meg egy menekült gyermeket uzsonnára” felhívással kért – elsősorban egyből elfogyasztható ételeket adományként. 


A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában jellemzően az egyből fogyasztható élelmiszerekből, valamint higiéniai termékekből, tisztálkodási szerekből összeállított csomagokat adtak le a tanulók az osztályfőnököknél. A Berzsenyi Dániel Gimnázium tanárai és diákjai többek között tartós élelmiszerek, tisztálkodószerek és más napi szinten használatos termékek, valamint egyéb textíliák gyűjtésével nyújtottak segítő kezet a nehéz helyzetbe került menekülteknek. 


Guzsvinecz Roland, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Marcali Gondviselés házának vezetője elmondta: a három iskolából összesen több mint egy tonna adományt kaptak. A szétválogatás után a felajánlások egy részét elsőként a szeretetszolgálat dél-dunántúli raktárába szállították, ahonnét folytatja az útját az országos raktárba, majd a határra. A másik részét – a marcali intézmény szabad felhasználásában – közvetlenül a menekültcsaládokhoz juttatják, a hozzájuk tartozó fonyódi, marcali és lengyeltóti járásban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában