Elismerés

2022.03.12. 08:00

Évtizedes munkát díjazott a KISOSZ

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete (KISOSZ) megválasztotta a 2022-es év kitüntetettjeit, azokat a kereskedőket és vendéglátósokat, akinek az évtizedes munkáját ismerték el.

Kovács Gábor

A hosszú időn keresztül tisztességgel végzett szakmai és szervezeten belüli munkája elismeréséül emlékplakettel tüntették ki Sziráczkiné Győrffy Mária Évát, kaposvári fodrászcikk-kereskedőt, valamint Jakab Mártát, a siófoki Torkos Borz éttermet működtető vendéglátó vállalkozót. 

Jakab Márta beleszületett a vendéglátásba, az édesapja 1978-ban nyitotta a balatoni éttermüket, ahol 17 évesen kezdett felszolgálóként, miközben édesanyja és nővére a konyhán dolgozott. Azóta is változatlanul működtetik a családi vállalkozást a tóparton. Nővére később Balatonszemesen nyitott saját éttermet, ő pedig Siófokon üzemeltet vendéglőt, együtt a gyermekeivel. Régen májustól szeptemberig kellett kitermelni a balatoni vendéglátósok éves jövedelmét, ma viszont egész évben dolgozniuk kell, írta le röviden a helyzetüket. 

Sziráczkiné Győrffy Mária Éva az idén 35. éve dolgozik a kaposvári kiskereskedelemben, és ugyanennyi idő óta követi nyomon a KISOSZ tevékenységét, bár nem tagja a testületnek. 

Fontosnak tartja, hogy a kiskereskedelem szereplői összefogjanak, különösen a nehéz időkben. A nehézségekből kijutott az ágazatnak az elmúlt időszakban. A fodrászcikkek piacát negatívan befolyásolta a koronavírus-járvány, most éppen a forint árfolyama nem hat túl kedvezően, de ahogy a kitüntetett mondta, a nők mindig járnak majd fodrászhoz, és ügyelnek a külsejükre, ez pedig a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a szépségipart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában