Korlátozások

2022.03.13. 17:30

Feloldották a látogatás tilalmát a kórházakban

Enyhültek a látogatás feltételei az egészségügyi és szociális intézményekben, de továbbra is kötelező a maszk viselése.

Góz Lilla

Pfizer-BioNTech

Fotó: ©Móricz-Sabján Simon

Csütörtöktől szombatig újabb oltási akciót szerveztek a kórházi oltópontokon. A barcsi járóbeteg-ellátó intézetben elmondták: az egyik nap hatan, a másikon heten voltak, a többség legalább a második, ha nem a harmadik oltást kérte. Kisimre László igazgató hozzátette: novembertől január végéig több mint háromezer oltást adtak be a barcsiaknak és a környékbelieknek. 
Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében márciusban is minden csütörtök és péntek délután, és szombaton oltási akciót szerveznek a kórházi és a rendelői oltópontokon, időpontfoglalás nélkül. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előzőt. 
A Kaposi Mór Oktató Kórház Igazgatótanácsának tájékoztatása szerint március 4-től megszűnt a látogatási tilalom a nagyatádi, a siófoki, a marcali, valamint a kaposvári egészségügyi intézményben. Egy beteget naponta legfeljebb két hozzátartozó látogathat, s maximum 30-30 percet tölthetnek bent. Ha az időjárási körülmények lehetővé teszik, célszerű a szabadban találkozniuk. 
A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű gyorsteszttel kell rendelkeznie. A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, számukra a csomagküldési szabályok változatlanok. A beléptetőpontok rendszere továbbra is érvényben marad. 

 

Hatvan perc 

A kaposvári Liget otthonban szinte az összes gondozott rendelkezik a harmadik oltással. – Két dolgozó és 17 lakó kérte a negyedik oltást, amelyet a következő hetekben fognak megkapni – mondta el Lelovicsné Tóth Éva, az intézmény vezetője. Hozzátette: a szájmaszk használata továbbra is kötelező az otthon területén. A látogatás újra könnyebbé vált a hozzátartozóknak. Gondozottanként 60 percet kapnak a látogatók. 
 

Góz Lilla 
Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában