Dráguló albérletek

2022.03.16. 11:30

Keresik a kétszobás lakásokat saját parkolóval Somogyban

Sebességet váltott az albérletpiaci drágulás, tavalyhoz képest 15 százalékos emelkedés tapasztalható.

Góz Lilla

Fotó: Csapó Balázs

S nemcsak a fővárosban, hanem a többi megyeszékhelyen is drágábban lehet lakást bérelni, Kaposváron 70–90 ezer forintos ár volt a jellemző. 
– Egy másfél szobás, jó állapotú téglalakás bérleti díja most átlagosan 80–120 ezer forint Kaposváron – mutatta ajánlatukat Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. ügyvezetője. – Egy lakás 1-2 héten belül gazdára talál, ügyvédünk által megírt szerződésben rögzítjük a bérleti feltételeket, valamint két havi kauciót kérünk – mondta el az ingatlanszakértő. Megjegyezte: még több kiadó ingatlanra lenne szükség a somogyi megyeszékhelyen, sokan munkalehetőségek miatt jönnek a városba és keresnek bérelhető lakást. A legkelendőbbek a kétszobás lakások, előnyt jelent, ha közel van a bérlő munkahelyéhez és van saját udvar, ahol megoldott a parkolási lehetőség. 

– Éves szinten jelentősen nőttek az átlagos bérleti díjak, országosan 15,1 százalékkal, a fővárosban 15,7 százalékkal – mondta el Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Közölte azt is, hogy a januári áremelkedés nyomán a KSH-ingatlan.com lakbérindex új csúcsot ért el. – A 2015-ös átlagokhoz képest 46,3 százalékkal voltak magasabban a bérleti díjak, s amire eddig nem volt példa, a fővároson kívüli egyetemvárosok drágulása is tapasztalható – emelte ki a szakértő. Megjegyezte: februárban a fővárosban 150 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ez megegyezik az egy hónappal korábbival. Ugyanakkor a legdrágább városrészben, az V. kerületben a januári 245 ezerről 250 ezer forintra emelkedett az átlagos bérleti díj. 

A fővároson kívüli piacon Veszprém, Debrecen, Székesfehérvár és Tatabánya állt a lista élén, a megyeszékhelyeken 127–130 ezer forint volt az átlagos bérleti díj. A középmezőnybe tartozott Győr, Szeged, Eger, Szombathely, Pécs, Kecskemét és Szolnok 100–120 ezer forinttal. 100 ezer forintnál olcsóbban kínálták az albérleteket Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Kaposváron, Salgótarjánban és Szekszárdon, utóbbi városokban 70–90 ezer forintos ár volt a jellemző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában