Vállalkozónők

2022.03.13. 14:00

Kihasználható ellenség az idő

Az időgazdálkodásról tartottak tréninget vállalkozást vezető nőknek Kaposváron.

Turbéki Bernadett

Lehetetlen küldetés, rohanás, több dimenzió, megosztott figyelem, erőpróba, kihívás, logisztika, áldozatok, alku, szolgálat, alváshiány, tervezés; csak úgy záporoztak a hétköznapok női minőségét jellemző szavak a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara női klubjának tréningjén. Napjaink vállalkozást vezető hölgyei ugyanazokat a feladatokat látják el, mint száz évvel ezelőtti társaik, ám a feladataik kibővültek a cégvezetés, jogszabályi változások, Covid adta teendőkkel – hangzott el a rendezvényen. 

– Mi, nők százszázalékosan szeretnénk megfelelni az élet minden területén, amihez jó, ha tapasztalatokat és tanácsokat kapunk – mondta el lapunknak Tárkányiné Máli Orsolya, a rendezvény ötletgazdája. 

– Az időgazdálkodásnak fontos szerepe van. Ez mindig is a nők sajátja volt, ám egykor nagyobb segítséget kaptak. A többgenerációs családokban egykor elosztották a feladatokat, nem egyedül kellett megváltani a világot – mondta Csajka Edina, a tréning egyik személyiségedzője. 

– Ma az önismeret hiánya okozza a legfőbb problémát. Ha tudatosabban tervezzük az életünket, máris a kezünkben a kulcs – tette hozzá Walter Imola, aki szintén a hölgyeknek igyekezett tanácsot adni. – A legnagyobb feladat: eljutni odáig, hogy egyéb teendőik mellett tartalmas „énidőt” szánhassanak magukra, mert csak így töltekezhetnek fel. 

A kaposvári tréning résztvevői ízelítőt kaptak néhány módszerből, s kiderült: a feladataink 80 százalékát az időnk húsz százalékában elvégezhetjük.

 

Elérhetjük, hogy nekünk dolgozzon 

Elérhetjük, hogy az idő nekünk dolgozzon – derült ki az időgazdálkodási tréningen. Ehhez azonban olyan berögzült régi rossz szokásainkat kell elengednünk, mint például a halogatás. A résztvevők elmondták: szükségük van a folytatásra, hogy az időbeosztást és az idő hatékony kihasználását megtanulhassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában