Tavaszi munkák

2022.03.30. 20:00

Kosárból ritkítják a védett fasort Kaposváron

Emelőkosárból metszik a kaposvári Németh István fasor idős fáit, emiatt időszakosan lezárnak parkolókat és járdaszakaszokat.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Remeczki Rita városi főkertész elmondta, a száraz ágakat nemcsak a növények egészsége miatt kell megmetszeni, hanem azért is, hogy az út fölé behajlott ágak a nagyobb járműveket, buszokat ne akadályozzák a közlekedésben. 

A védett hármas fasorban 198 fa található. A többsége hárs és platán, de juharok is állnak az utcában. Valamivel több mint 70 fát metszenek majd meg. A levágott ágak egy része a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyére kerül, ahol komposzt és mulcs készül belőle. Remeczki Rita hozzátette, néhány héttel ezelőtt több idős platánfát statikailag megerősítettek. Erre azért van szükség, hogy a növények vastag ágainak csökkenjen a terhelése. A városi főkertésztől azt is megtudtuk, hogy áprilisban 302 fát és 78 nagyobb cserjét ültetnek majd el Kaposváron. 

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában