Harcsa a horgon

2022.03.29. 14:11

Meglepetés volt az óriási kopoltyús

Nagy harcsa akadt horogra a hétvégén a Desedán. A 177 centiméteres, 50 kilós jószágot Tumpek Csaba fogta.

MW

A harcsahorgász elmondta: hosszú évek óta pecázik és gyakran ragadozókra, de ekkora kopoltyúsra nem számított. - Nem a legerősebb felszerelésemmel indultam el horgászni – mondta kérdésünkre Tumpek Zsolt. – Ráadásul egyedül voltam, úgyhogy puszta kézzel, körülbelül a parttól 70 méterre sikerült kiemelni a vízből egy nagyjából 25 perces fárasztást követően. 

Zsolt a Szűkület és a Paradicsom Öböl közti partszakaszon fogta meg eddigi legnagyobb halát, amely 25 dekagramm élő karikakeszeg csalival akadt horogra. Szerencséje volt a horgásznak, mert a harcsa szájszélébe akadt a horog. – Nem gondoltam, hogy ekkora halat fogok ki, korábban 18 kilogramm súlyú volt a legnagyobb, amit ki tudtam venni. 

A mérlegelés és fotózás után a hal visszanyerte szabadságát. Kovács Gábor, halőr lapunk kérdésére elmondta: nem ritkák a nagy méretű kopoltyúsok a Desedában. Ez a tó korának és a kíméletes körülményeknek köszönhető. Kifejtette, hogy szaporodási időszakban nem lehet horgászni harcsára, így megfelelő mennyiségű táplálékot talál, s nagyra tud nőni. A korábbi harcsarekord a Desedán 99 kilogramm volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában