Választás 2022.

2022.03.03. 20:26

Megtámadták egymást az ellenzéki aktivisták Kaposváron

A Mi Hazánk Mozgalom arról adott ki közleményt csütörtök este, hogy megtámadták aktivistáit Kaposváron plakátragasztás közben.

Fotó: Shutterstock

12:00

Az Országos Mentőszolgálat kérdésünkre azt közölte, hogy könnyebb sérüléssel szállították a megpofozott aktivistát kórházba csütörtök este. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság is reagált pénteken korábbi megkeresésünkre. Írásos válaszukban az áll: a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság és könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Az eljárás folyamatban van, így a nyomozás érdekeire tekintettel, egyelőre bővebb tájékoztatást nem adhatnak.

21:05

Közvetlenül azután sikerült elérnünk Kelemen Csabát, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltjét, hogy hazaért a kaposvári kórházból, ahol ellátták Erdélyi Ákost. Kérdésünkre elmondta: a Hajnóczy és a Kanizsai utca kereszteződésében történt a pofozkodás, ahol ő is jelen volt. - Teljesen meg vagyunk rökönyödve, mert abszolút semmi okot nem adtunk a támadásra, vélekedett Kelemen Csaba. Aki elmondta azt is, hogy csütörtökön a helyi választási irodánál már jelezte, hogy rongálják a Mi Hazánk Mozgalom plakátjait a városban. - Folyamatosan járjuk Kaposvár utcáit az aktivistáinkkal és ahol hiányoznak a plakátjaink, ott pótoljuk. Ahol meg van rongálva, ott mindig lefékényképezzük ezt. Az említett helyen két plakáthely van és láttuk, hogy itt is megrongálták. Jött két úriember, érdeklődni próbáltunk, hogy ők melyik párttól jöttek, de nem válaszoltak. Láttuk, hogy a baloldali összefogástól vannak, én pedig megkértem őket, hogy ne a mi plakátjainkra ragasszák a sajátjukat. Erre az volt a válaszuk, hogy oda teszik, ahova akarják és még le is tépik a miénket. Mi nem foglalkoztunk velük, hanem egy leszakított plakátot akartunk kicserélni a másik helyen, amikor a kampányfőnököm le akarta azt fotózni az egyik férfi tenyérrel arcon ütötte, akinek ettől eleredt az orra vére - idézte fel a történteket a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje. Kelemen Csaba hozzátette: a két férfi ezután autóba pattant és elmenekült a helyszínről, de ők felírták a rendszámot és hívták rendőröket, mentőket.

Erdélyi Ákost ellátták a kórházban, CT-t készítettek, zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

21:00

Az Országos Mentőszolgálattól szerettük volna megtudni, hogy milyen sérülésekkel kellett ellátni a sérültet és milyen jelenleg az állapota. Ők azonban péntekre ígértek nyilatkozatot a kaposvári üggyel kapcsolatban. 

20:55 

Megkerestük Varga Istvánt, az baloldali összefogás kaposvári országgyűlési képviselő-jelöltjét, hogy részleteket tudjunk meg az esettel kapcsolatban. Ő péntekre ígért nyilatkozatot. Érdeklődésünkre azt azonban elmondta: kivizsgálják az ügyet.

20:28 

Megkerestük a rendőrséget is az atrocitással kapcsolatban, ahol megtudtuk: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. 

Az ellenzéki párt közlése szerint a plakátolókat az idézzük: "balliberális összefogás DK-s jelöltjének emberei támadták meg a kaposvári székhelyű választókerületben." A Mi Hazánk közlése szerint tettlegességig fajult a dolog, és megütötték aktivistáikat. Az eset azután mérgesedett el, hogy a Mi Hazánk plakátolói számonkérték a DK-s aktivistákat plakátjaik megrongálása miatt. 

- A párt helyi szervezetével épp a megrongált plakátjainkat javítottuk ki, amikor összetalálkoztunk a baloldali aktivistákkal, akik bevallották, hogy rongáltak korábban. Figyelmeztettük őket, hogy ez törvényellenes és le akartuk fényképezni saját plakátjainkat, de ekkor megtámadták kampányfőnökünket Erdélyi Ákost, akit úgy megütöttek, hogy az orra és a szája is vérezni kezdett. A támadók ezután elmenekültek. A kiérkező mentők a helyszínen elláták majd kórházba szállították Erdélyi Ákost, én pedig feljelentést tettem a  rendőrségen - közölte a párt szerkesztőségünkkel. 

Borítókép: illusztráció 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában