Fotók!

2022.03.16. 09:35

Noszlopy szülőházánál tisztelegtek a huszárok Újvárfalván

Noszlopy Gáspár szülőháza előtt emlékeztek a nemzeti ünnepünkre Újvárfalván, amelyen a helyiek mellett többek között a hagyományőrző huszárok, valamint a kaposvári Noszlopy Gáspár Nyugállományú Honvédek Klubjának tagjai is részt vettek.

Varga László

A rendezvény Kiss Péter Pálné polgármester megnyitójával kezdődött, majd Pető László nyugállományú ezredes, a klub elnöke szólt az ünnep jelentőségéről, méltatva az eseményekben kiemelkedő szerepet játszó nagyjainkat. Ezt követően az iskolások és a honvédek énekkara adott műsort, majd Balog Dezső hagyományőrző huszárkapitány Kányádi Sándor Nyergestető című versét adta elő magas színvonalon. Az ünnepség koszorúzással ért véget. 

Fotók: Varga László

– Az önkormányzatunk kiemelt feladatának tartja falunk nagy szülöttje emlékének gondozását, ezért pár éve a Noszlopy Kúria üzemeltetését is átvállaltuk a megyei múzeumtól. Ez nem csupán az épület állagának megőrzését jelenti, de a kiállítás anyagát is szeretnénk bővíteni- mondta el lapunknak Kiss Péter Pálné. 

 

A polgármester arról is beszélt, hogy 1998 óta a nemzeti ünnepünkön is megfelelő hangsúlyt kap az egykori honvéd őrnagy szabadságharcban betöltött szerepe is, ebben pedig kiváló partnereik a nyugállományú honvédek és a hagyományőrző huszárok, akik évek óta kiemelkedő szerepet vállalnak az ünnepségük színvonalas megrendezésében is. – Az emlékezés részeként pedig a temetőnkben nyugvó Noszlopy Gáspár édesanyjának és Noszlopy Titusznak a sírját is gondozzuk- zárta a tájékoztatóját Kiss Péter Pálné.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában