Nárcisz ünnep

2022.03.22. 16:47

Nyíló nárciszok csalják majd a villakertbe a látogatókat

Két év kihagyás után idén újra megrendezik a Nárcisz ünnepet Kaposváron a Rippl-Rónai villában.

Marosi Gábor

Ábrahám Levente, a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója a Rippl-Rónai József emlékház és látogatóközpontban rendezett keddi sajtótájékoztatón elmondta, az érdeklődők a hagyományos tavaszköszöntő ünnepen több mint 15 ezer színes nárciszt csodálhatnak meg április 2-án a Róma-villa kertjében. Kiemelte, időjárástól függően, a korábbi években mintegy 3000-en látogattak el a Nárcisz ünnepre és bíznak abban, hogy idén is több ezren lesznek kíváncsiak a programokra.

 

Borzavári Balázs a Rippl-Rónai Múzeum közönségszolgálati munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvényre a múzeum elől ingyenes kisvonat jár majd egész nap. Hozzátette, a látogatókat veterán autó kiállítás, kézműves termékek vására, zenei események, beszélgetések, divatbemutató és játékos gyermekprogramok is várják. A korábbi évekhez hasonlóan a Compass Egyesület munkatársai és önkéntesei korhű ruhába bújnak, a Zichy-szakközépiskola diákjai festenek a parkban, a nyugdíjasok pedig palacsintát sütnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában