Zöldhulladék

2022.03.20. 00:00

Útra kelt a zöldjárat Kaposváron

Megkezdődött a zöldhulladék elszállítása hétfőn Kaposváron. A napokban a házak elől viszik el a kötegelt gallyakat, zsákokba tett leveleket.

Góz Lilla

Kertészkedésre használta a Kovács család a szombati szép időt. – Már nagyon vártuk, hogy dolgozhassunk, megmetszettük a szőlőt és a gyümölcsfákat – mondta Kovács Gyula, aki minden hónapban a háza elé teszi ki a zöldhulladékot. A Kálvária utca is csattogó metszőollóktól és fűrésztől volt hangos. – Ideje volt megkezdenünk a metszéseket a kertben, bízunk benne, hogy már nem lesznek olyan éjszakai fagyok, amelyek a gyümölcsfákat károsítják – mondta el Nagy József
Kaposváron az idén március 14-től indult a házhoz menő zöldhulladék-szállítás. Hétfő óta városszerte gyűjtik a zöldhulladékot. Egy tömörítő gépjárműbe kerülnek a gallyak, a zsákokba gyűjtött falevelek és az elszáradt virágok. – Faág, fanyesedék, fűkaszálék, vágott virágok, falevél helyezhető ki, az ágakat másfél méter hosszú kötegekbe, az apróbb zöldhulladékot 120 literes ép és zárt zsákba kell kihelyezni – mondta el Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Gyökérzetet, tuskót, vastag ágakat, földet nem tehetnek ki, ezeket a szolgáltató nem szállítja el. A zöldhulladékot a szállítási nap előtti napon délután öt órától legkésőbb a megjelölt napon reggel öt óráig kell kihelyezni a kaposváriaknak. Kiemelte: a rendszeres begyűjtés révén azt remélik, hogy a környezetet terhelő égetés kevesebb lesz városszerte, amit egyébként városi rendelet tilt. Szilágyi Ádám kiemelte, a zöldhulladék egész évben leadható a lakossági hulladék­udvarban a megadott időpontokban hétköznap és hétvégén is. Az elmúlt két évben a koronavírus-járványhelyzetben 15 százalékkal emelkedett a begyűjtött zöldhulladék mennyisége Kaposváron. 
 


Fotó: Muzslay P.

 

Március végéig lehet jelentkezni a városi lomtalanításra

Az idén is regisztrációhoz kötik a lomtalanítást Kaposváron. A rendszer célja, hogy megszüntessék az erre az időszakra jellemző gondozatlan, rendezetlen utcaképet a kukák környékén. A lomtalanításra március 31-éig lehet jelentkezni applikáción keresztül vagy a www. khg.hu weboldalon a lomtalanítás igénylése fül alatt található elektronikus nyomtatvány kitöltésével, vagy telefonos ügyfélszolgálaton a +36-82/310-000 telefonszámon. Az érintetteket április végéig tájékoztatják arról, hogy májusban pontosan mikor is érkezik hozzájuk az autó. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában