Gyűjtés

2022.03.29. 20:30

Zsebpénzből adomány

Százhetven doboz játékot és hat zsák plüssállatot gyűjtöttek össze a kaposvári óvodák és általános iskolák, valamint a Klebelsberg kollégium. Sok gyerek a zsebpénzét adta oda. Az adományokat száztíz, Ukrajnából Somogyba menekült gyermeknek juttatja el az Ökumenikus Segélyszervezet.

Góz Lilla

– A megyében négy segélypontot nyitottunk – Zamárdiban, Balatonszemesen, Kaposváron és Igalban – a háborús menekültek megsegítésére – mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője. – Többségében nők és gyerekek érkeztek Somogyba, s nagyon nehéz helyzetben vannak, minden segítség jól jön. 
Kiemelte: a kaposvári iskolások, óvodások gyűjtötte játékok 110 gyermekhez kerülnek, akik túlnyomó része óvodás és kisiskolás. – Aki szeretne még segíteni, hívja az 1353-as adományvonalat. Hatalmas szükség lenne még higiéniai szerekre, kellene tusfürdő, fogkrém, fogkefe, pelenka, nedves törlőkendő, fésű, mosószer és öblítő – sorolta Bacza Barbara
 

Fotó: Muzslay P.

 

Osztályt indítanak az iskoláskorú menekülteknek 

Heteken keresztül gyűltek a játékokkal teli dobozok a kaposvári Kodály-iskolában, az óraközi szünetekben pedig a gyerekek és a pedagógusok együtt szortírozták az adományokat. – Több tanuló saját zsebpénzéből vásárolt új játékokat, így szerezve örömet azoknak a gyermekeknek, akikhez hamarosan megérkezik a csomagjuk – mondta el Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója. Hozzátette: Kaposvárra is egyre több olyan kisgyermekes család érkezik, akik az orosz–ukrán háború elől menekültek hazánkba. – A magyar anyanyelvű, kárpátaljai gyerekeket integráljuk az osztályokba,  az ukrán anyanyelvűeknek pedig megkezdődik a magyar nyelvre tanításuk egy ukránul és magyarul egyaránt beszélő pedagógus segítségével – emelte ki a főigazgató. Hozzátette: az ukrán diákok a tervek szerint szeptemberben integrálódnak a Kodály osztályaiba. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában