Piaci körkép

2022.04.15. 15:30

A nagypénteki boltzár miatt megrohamozták a piacot

Nagypénteken is nyitva tartott a Kaposvári Nagypiac, ahol mi is körülnéztünk. A vásárlók elsősorban a húsvéti menühöz elengedhetetlen, minőségi, termelői árukat tettek kosarukba.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Habár a boltok és az üzletek zárva voltak, a Kaposvári Nagypiac azonban nagypénteken is várta a vásárolókat. Sokan éltek is a lehetőséggel és igyekeztek beszerezni az ünnepi asztalra valót. 

A húsos pultok előtt többen álltak sorba a nyers, valamint a füstölt sonkáért, egy másik helyen pedig a szokásosnál is nagyobb volt a tolakodás a friss tojásért. Az árusoknak nem lehetett panasza a forgalomra. Érdeklődésünkre többen is azt mondták, egész héten sokan fordultak meg a piacon, keresték a minőségi termékeket. Horváth Lajosné Rozi néni mosolyogva kínálta szebbnél szebb portékáit. Kérdésünkre azt mondta, húsvét hetében nem számít mennyibe kerülnek a zöldségek, mindent el lehet adni. Egy héttel korábban ugyanezért az árért viszont alig vittek el tőle valamit.

Minden zöldség kelendő volt ezen a pénteken. Fotó: Lang R.

– Margit néni ne adja az Isten, hogy kihaljunk, találkozzunk még sokszor itt a piacon – mondta egy férfi az egyik legidősebb piaci kofának, aki évtizedek óta árulja a szilvásszentmártoni kertjében megtermelt zöldségeket és különféle növényeket. Standjánál frissen szedett, egészséges medvehagymát, leveszöldséget, teának való fagyöngyöt és színes virágot is lehetett vásárolni. 

Palántákból sem volt hiány a piacon. Többféle paprikát, paradicsomot és epret is árultak. 

Forrás: Lang Robert Kaposvar

Nagypénteken többen is tartották a hagyományt és nem ettek húst. Ez jól látszódott piaci lángos-büfé forgalmán is, ahol hatalmas sor alakult ki pénteken délelőtt. A sajtok közül is többen válogattak. Kelendő volt a magyaratádi trappista, amit sokan azért vásároltak, hogy rántva kerülhessen majd a déli asztalra. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában