Ünnepvárás

2022.04.06. 17:27

Balatonlellén megnyílik az ország leglátványosabb húsvéti parkja

Lampionok, óriási 3D-s tojások, különleges figurák és egy dúsan díszített hatalmas tojásfa ékesíti majd a balatonlellei húsvéti parkot. Kétnapos programsorozattal nyílik meg a nem mindennapi látványosság.

Krausz Andrea/Likebalaton

Több mint 30 ember szorgoskodik a Balatonlelle központjában lévő park feldíszítésén. A többi között vállalkozók és önkéntesek csinosítják a területet. Kikerülnek a hatalmas tojások, szépül a tojásfa, melyre számos kreatív alkotást helyeznek el. A dekorációs elemek közül néhányat a helyi ovisok és iskolások festettek.

A megnyitón, április 9-én és 10-én programsorozattal várják a látogatókat.

 

Programokkal készülnek

 

– Idén első alkalommal fogott össze az önkormányzat, a művelődési ház, valamint a Helyi Városszépítő Egylet, hogy megnyissuk a húsvéti parkot – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.


– Az érdeklődők tojáspatkolókkal, tojásfestőkkel találkozhatnak, emellett 30 féle népi fajáték várja a kicsiket. A népszokások is megelevenednek.

Műsort adnak a helyi ovisok, valamint a Lelle Néptánc Együttes tagjai, fellépnek az X-Press Tánc és Sportegyesület sporttáncosai, lesz kézművesvásár és természetesen finom falatokat is árulnak – emelte ki az igazgató. A programról részleteket itt lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában