Mozgalmas matek

2022.04.25. 12:00

Észre sem vették az idő múlását a nagyatádi matekverseny résztvevői

A nagyatádi Bárdos iskola adott otthont a Pedagógiai Oktatási Központ (POK) alsó tagozatos esélyteremtő „TörpMatek” matematikai csapatverseny döntőjének.

Györke J.

Fotó: Györke József

Előzőleg levelező feladatmegoldással neveztek a résztvevők. A döntőbe nyolc csapat került, érkeztek iskolások Kaposszekcsőtől és Berzencéről is. A verseny ötletgazdái – Szilágyiné Dorcsi Gabriella és Csenteiné Balogh Katalin szaktanácsadók – tíz feladatsort állítottak össze a döntőre, mely többórásra sikeredett. A gyerekek számoltak, ragasztottak, szerkesztettek, súlyt becsültek, futottak. A versenyzők utána azt mondták: észre sem vették az idő mú­lását, olyan érdekesek voltak a feladatok. A kísérő nevelők is hasonló véleményen voltak: azt mondták lapunknak: olyan foglalkozásokhoz kaptak útmutatást, láttak mintát, amelyeken a gyerek vidáman és aktívan dolgozhat, ehhez hasonlónak kellene lennie a legtöbb számtanórának. 

Kálmán Erika, POK hivatali főtanácsos, a zsűri elnöke elmondta: nem véletlen, a gyerekek „mosoly” feliratú táblákkal jelezték, hogy jól érezték magukat. A csapatok jól összedolgoztak, nem volt veszekedés, egymást segítették, vidáman oldották meg a sok mozgást igénylő matematikai feladatokat. Még a szelektív hulladékgyűjtésre is gondoltak az egyik feladat során. A verseny legjobbja a házigazda iskola – Horeczki Gergely, Nyemetz Ádám és Szabó Menyhért alkotta – Tutisiker” csapata lett. Felkészítő tanáruk Borsos Erika. A második a kaposszekcsőiek Tudorai lettek, felkészítő tanáruk Klespitz Józsefné. Harmadikként a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont csapata végzett. Felkészítőjük Tóthné Kiss Katalin. 
Fotó: Györke József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában