Ellenőrzés

2022.04.23. 15:46

Ezerötszáz sofőrt állítottak félre a somogyi utakon

Somogyban a maratoni rendőrségi razzia során több mint 1500 járművezetőt ellenőriztek. Alkoholfogyasztás miatt mindössze egy esetben indítottak közigazgatási eljárást autóvezetővel szemben, míg egy kerékpáros ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Harsányi Miklós

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) terve alapján szervezték meg Somogyban is a több napon át tartó Alcohol&Drugs ellenőrzést. A közlekedésrendészeti szakemberek ezen belül vasárnap – este nyolc órai kezdéssel – 24 órás maratoni alkohol- és drogellenőrzést végeztek országszerte, így megyénkben is. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság most azt is közölte: a fokozott ellenőrzés más szabálytalanságokat is feltárt a járművezetők körében. 


A somogyi rendőrök – az ittas járművezetésen kívül – 34 esetben intézkedtek. Leg­gyakrabban a passzív biztonsági eszközök és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, de többször adott okot intézkedésre a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata is. 
 

Fotó: Lang Róbert

 

Főleg a városlakók feledkeznek el a biztonsági övről 


A tapasztalatok szerint a biztonsági öv használatának elmulasztása jellemzőbb a városi környezetre. A rendőrség arra is felhívta a figyelmet: a biztonsági öv minden ütközési sebesség mellett védi a használót, megóvja a sérüléstől vagy csökkenti a sérülés mértékét. 
A következő közlekedésbiztonsági akció megyénkben várhatóan június 14 és 16 között zajlik. Akkor a gyalogosok, mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek biztonsága kerül majd előtérbe. A rendőrök a kijelölt gyalogátkelő-helyek környékének biztonságát veszik fokozottabb ellenőrzés alá. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában