Boros ízek

2022.04.24. 11:30

Ezreket vonzottak a helyi kortyok és falatok a Kishegyre

Újra benépesült a balatonlellei Kishegy az isteni borok és ízlelőbimbókat kényeztető harapnivalók kedvelőivel szombaton. A negyedik Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényen borászatok és vendéglátók fogtak össze annak érdekében, hogy a vendégekkel megismertessék a térség ízeit.

Koszorus Rita

Fotó: Nemeth_Levente

Néhány éve már annak, hogy a balatoni turizmus szereplői felhívták a figyelmünket arra: a Balaton több, mint strand és lángos. A táj szépsége, gasztronómiai kincseinek gazdagsága szinte kiált azért, hogy ne csak nyáron és ne csak strandidőben látogassuk a magyarok tengerét. 

Van élet a strandon túl is. 
Forrás: Németh Levente

Ezért is jött létre 2018-ban a Kishegyi Kortyok és Falatok gasztronómiai fesztivál, hogy megtudják a Balatonlellére érkezők: van élet a strandon túl is, sőt nem is akármilyen. Ezt bárki megtapasztalhatta ezen a hétvégén, hiszen nyolc helyszínen tizenegy pincészet, tíz étterem és büfé, valamint cukrászda, illetve kézműves és helyi termékek kínálták magukat a turisták legnagyobb örömére. 

Meghódították a Kishegyet. 
Forrás: Németh Levente

A Kishegyi Kortyok és Falatok programjának részeként negyedjére fogtak össze borászatok és vendéglátók, hogy az április végi sétára indult vendégeket megállítsák a pincéknél. A Málna büfé például a finom ízek mellett a gasztronómiát jazzel ötvözte. – Mellettünk élő gitárzene szól, de fellépett a Romanticból ismert Kunovics Katinka is jazz duójával, mondta Balássa Bernadett, aki szervezőként is kivette részét a rendezvényből. Azt szeretjük a legjobban a Kortyok és Falatokban, hogy van egy különleges hangulata és nagy a közösségteremtő ereje. Hiszen a vendéglátóhelyek kapcsolatba kerülhetnek a borászatokkal, de a vendégek igényeit és véleményét is megismerhetik, tette hozzá. 

Jól csúsztak a kishegyi kortyokkal a lellei falatok 🍷🧀 #kishegy #balaton #balatonlelle #bor #gasztro #video

Közzétette: Sonline.hu - Somogy közösségi és hírportálja – 2022. április 23., szombat

Szívós Zsigmond a balatonlellei és szemesi Rock Burger tulajdonosa szerint az ehhez hasonló rendezvények nagyban hozzájárulnak a balatoni gasztronómia fejlődéséhez. – Ezek a kezdeményezések elképesztő módon segítik a környék egész éves népszerűsítését, mondta a helyi vállalkozó. Nekünk ez egy jó lehetőség, hogy megismerjék a konyhánkat, az ízeinket és mivel már nem először vagyunk itt tudjuk, hogy akinek itt tetszik, amit kínálni tudunk, az később ellátogat hozzánk. 

Zenével és finom falatokkal bolondították meg a balatoni borok élményét. 
Forrás: Németh Levente

Veszprémi László borász szerint nagyszerű lehetőség a borászatoknak is a rendezvény. – Örülünk, hogy végre itt lehetünk, hiszen a járvány miatt sok rendezvény elmaradt. Most viszont van rá módunk, hogy megmutassuk a vendégeknek a dél-Balaton nem csak fehérboros vidék, de szép vöröseink is vannak, fogalmazott a kötcsei borász. Szerencsére a vendégek újra felfedezték a Balatont, egyre többen jönnek a tóhoz és sokan vásárolnak itt nyaralót, ezzel együtt kóstolják meg a helyi ízeket. Ehhez igyekszünk mi is alkalmazkodni, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában