Irány Somogyország!

2022.04.26. 21:00

Idén is pénzt ad a megye a kirándulásokhoz

Minden korábbinál nagyobb összeggel folytatódik az idén is a somogyi gyermekek kirándulását támogató Szülőföldem Somogyország program, melyre június 15-ig jelentkezhetnek az előző két évhez hasonlóan települési és települési nemzetiségi önkormányzatok. A pályázati felhívás már elérhető a Somogy Megyei Önkormányzat honlapján.

Munkatársunktól

A legjobb tanulók jutalma, hogy a Somogyi Hírlap hasábjain is bemutatjuk őket.

Fotó: Lang Róbert

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta: a Szülőföldem Somogyország programot 2011-ben azzal a céllal indították, hogy a kirándulásokon a tanulók színvonalas, komplex programokon keresztül ismerjék meg Somogy megye jelentősebb nevezetességeit, látnivalóit. 
– Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinkre, unokáinkra, az utánunk jövő nemzedékre a somogyi szülőföld iránti szeretetet átörökíthessük. További cél volt, hogy növeljük a meglátogatott település, szolgáltató, illetve intézmény vendégforgalmát. Ennek érdekében a megyei önkormányzat 2011-től a jótékonysági megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak juttatott fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték – emelte ki Biró Norbert. 

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt évben és az idén is elmaradt megyénk egyik legfontosabb társadalmi báli eseménye, ennek ellenére a korábbi résztvevők, támogatók fontosnak tartották, hogy a gyermekek megismerjék szülőföldjüket. Olyannyira, hogy a tavalyi 2,6 millió forint helyett idén a megye vállalkozásai 4 millió 145 ezer forinttal járultak hozzá a program folytatásához. A program kezdetén iskolák pályázhattak osztálykirándulásra, ám a koronavírus-járvány miatt változtatnunk kellett, ugyanis előfordult, hogy az iskolai szünetre esett a korlátozások feloldása, ezért módosítottunk a kiíráson két éve. 
A támogatási igényt Somogy megyei települési és települési nemzetiségi önkormányzatok nyújthatják be ezúttal is oly módon, hogy egy településről csak egy pályázat támogatható. 
 

Most is megéri pályázni a támogatásra

A program célja az idei kiírás alkalmával sem változott. Ezúttal is feltétel, hogy a pályázó egynapos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre a nyári hónapokban vagy kora ősszel. A vissza nem térítendő támogatási igény jelentkezési formanyomtatványon nyújtható be, amely letölthető a www.som-onkorm.hu honlap Pályázatok, felhívások menüpontja alól. 
A jelentkezéseket folyamatosan rögzítik, a beérkezés végső határideje 2022. június 15., míg a bírálat, a döntés a támogatás odaítéléséről június 20-ig történik meg. Az önkormányzat bízik abban, hogy 2022-ben is sokan választják ezt a lehetőséget kirándulásuk megvalósításához, hiszen 3000–5000 forintos támogatást tudnak biztosítani gyermekenként, ami többszöröse a kezdeti összegnek. 
– Elmondható, hogy a program népszerűsége töretlen, a 2011-es kezdet óta pedig már 11 969 gyermek kirándulását támogattuk – tette hozzá Biró Norbert. 
 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában