Vizes csaták a Desedán

2022.04.27. 12:30

Kaposvári egyetemisták túráztak és lapátoltak lelkesen

A MATE Kaposvári Campus Testnevelési és Sportközpontja kedden délután rendezte meg az immár hagyományosnak mondható tavaszi desedai sportnapot, amelyen közel kétszázan – a campus hallgatói mellett tanárok és dolgozók is – vettek részt.

Fenyő Gábor

A programok között szerepelt tókerülő gyalog- és keréktúra (13 km), míg a Desedán különböző vízitúrák közül lehetett választani, de a legnépszerűbbnek kétségkívül a sárkányhajók egymás elleni ádáz csatája bizonyult. 
– Voltak, akik a 13 km-es tókerülő túrát lóháton tették meg, mások pedig hűséges négylábú társaikat hozták magukkal. Akadtak olyanok is, akik a kerékpárt rollerre váltották. A gyalogtúrára ötfős csapatok nevezhettek, s egy feladatlap útmutatásai alapján járták körbe a tavat. Közben felfedezték, megismerkedhettek a Deseda nevezetességeivel, így a kilátóval és a Fekete István Látogató Központtal – tudtuk meg a rendezőktől. 

A sárkányhajó-versenyen tíz plusz egy fő, oktatóból és egyetemi hallgatókból álló vegyes csapat versenyzett egymással. Szigorú megkötés volt, hogy csapatonként legalább négy hölgynek kell lennie. A versenyre végül nyolc csapat adta le a nevezését, amelyek két négyes csoportra osztva páros versenyeken küzdöttek a kétszázötven méter hosszú pályán, és a kialakult sorrend alapján küzdöttek a végső helyezésekért. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában