Turizmus

2022.04.01. 09:34

Kaposváron kerékpár is jár az információhoz

Átadták az új kaposvári Tourinform irodát csütörtökön. Az információs pont az elmúlt időszakban teljesen megújult és új helyszínre költözött, mostantól a Dorottya házban várja az érdeklődőket.

Marosi Gábor

Az eseményen Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója elmondta, Kaposváron és környékén mindenki megtalálja a saját igényének megfelelő szolgáltatást. – Szükség is van arra, hogy változatos és összetett turisztikai kínálattal rendelkezzen Kaposvár, mert egy embert próbáló időszakon vagyunk túl – utalt a koronavírus-járvány miatti nehézségekre Juhász Szabolcs. – Nemcsak az a feladatunk, hogy a turizmust újraindítsuk és újjáépítsük, hanem eredményeket kell elérnünk. Úgy gondolom, hogy az erőfeszítések megtérülnek. Az elmúlt évben, amikor még tombolt a járvány, évente csaknem 10 millió vendég mintegy 29 millió vendég­éjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken – hangsúlyozta a turisztikai szakember.

 

Juhász Szabolcs hozzátette, 2020-ban indult el az országos Tourinform iroda-fejlesztési program, amelynek célja az volt, hogy mindegyik információs pont egységes legyen. A fejlesztésekre országosan 450 millió forint keret­összeg állt rendelkezésre, ebből 22 irodát újítottak fel. A kaposvári Tourinform iroda több mint 17 millió forintot nyert el a korszerűsítésre. Az eseményen elhangzott, az irodában nordic walking botot és kerékpárt is lehet kölcsönözni, amelyhez kutya-utánfutó is csatlakoztatható. Gelencsér Attila, Kaposvár és térségének országgyűlési képviselője az átadáson elmondta, a világjárvány alapjaiban változtatta meg az emberek utazási szokásait, ezért sokan választják a belföldi turisztikai célpontokat. Kiemelte, Magyarországon 420 ezren élnek a turizmusból, mely a hazai bevételhez mintegy 10 százalékkal járul hozzá.

 

Milliárdokat költenek turizmusra 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt hangsúlyozta: szeretnék elérni, hogy a Zselic és Kaposvár turisztikai fogalommá váljon, ezért volt szükség a különböző turisztikai beruházásokra. 

– A sportturizmus most már jó úton van, hiszen országos bajnokságokat rendezünk az új uszodánkban és az arénában – mondta. – Milliárdokat költöttünk a Desedára. A tó mellett hamarosan megépül egy négycsillagos kemping, a kaposvári uszoda szomszédságában pedig egy négycsillagos szálloda építése is elkezdődhet hamarosan – tette hozzá. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában