Cukiság

2022.04.07. 14:00

Kiscsikókat hozott a Covid a tanyára

Két kiscsikó született a napokban a Kecel-hegyi Lovassport Egyesületnél, s a harmadik várhatóan április közepén jön világra.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Meiszterics László, az egyesület elnöke azt mondta: a koronavírus-járvány alatt erőteljesen megcsappant a forgalmuk, alig jöttek lovasok. – Az állandó kiadások viszont maradtak, sőt, a lovak ára az utóbbi hónapokban drasztikusan megugrott – mondta. – Ekkor jött az ötlet, hogy a kancákat fedeztetjük, s tenyésztéssel is próbálkozunk. A most született csikókat három év múlva már lovagolhatják a lovasok. 
– Gyönyörűek a csikók, az egész csapat boldog – mondta szerdán Kisné Meiszterics Edit lovasoktató. – Nagyon vártuk ezt a pillanatot, az egyiket Juniornak neveztük el. A lovas gyerekek a másik nevére még szavazhatnak az egyesület honlapján, a fotókat már osztják az interneten. 

Fotók: Lang Róbert

 

– Népszerű a lovaglás, a pónioviba 3–7 évesek járnak, s a kamaszok is örömmel jönnek – mondta Meiszterics László. – Biztató, hogy újabb jelentkezők érdeklődnek a lovaglás iránt, így remélhetően nálunk nem lesz gond az utánpótlással. 

 

Összetartó csapat

 

– A járvány után végre ismét szabadon tarthatunk összejöveteleket – mondta Meisztrerics László. – A gyerekeknek április 16-án, szombaton például ingyenes, jótékonysági csokitojás-kereső programot szervezünk a lovaspályán. Fontos üzenete van a rendezvényünknek: egyik lovas barátunk hároméves gyermeke súlyos betegségben szenved, neki gyűjtünk, s aki úgy gondolja, a helyszínen anyagilag is hozzájárulhat a nap sikeréhez. 

Forrás: Lang R.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában