Segítség

2022.04.19. 11:30

Leukémiás kislánynak gyűjtött minden nyuszi és póni a tanyán

Nyuszisimogatás, ügyességi játékok és lovaglás: jótékonysági és családi napot tartottak szombaton a Meistro lovasklubban. A vártnál jóval többen, csaknem ötszázan látogattak a rendezvényre, amely a legkisebbek nagy örömére csokitojás-vadászattal ért véget.

Harsányi Miklós

– A gyerekekkel most értünk a nyuszisimogatóhoz, biztos itt maradunk egy darabig – mondta mosolyogva a kaposvári Czmerk Zsuzsanna, aki a nyolcéves Dalmával és az ötesztendős Leventével érkezett. – Élmény ez a nap, jól érezzük magunkat, sok program közül választhatunk. Csupa olyan vidám, színes feladat várja a gyerekeket, amely a legkisebbeket éppúgy leköti, mint a nagyobbakat. 
Tanai László három nyulat hozott a családi napra, sorok kígyóztak a bemutató előtt. Kockaépítés, buborékfújás és patkódobás: ilyen feladatok is várták a kicsiket. Meiszterics László főszervező azt mondta: a családi napot jótékonysági gyűjtéssel kötötték össze, sokan adakoztak egy leukémiás kislány családja javára. 


– Bár az időjárás miatt a kezdés előtti utolsó pillanatig aggódtunk, ám az égiek megkegyelmeztek, s felhőtlenül szórakozhattak a családok, baráti társaságok – mondta Meiszterics László. – Megnyugtató, hogy ennyien fogadták el a meghívást és ilyen a hangulat. 


Frányó Tamásék Jutából jöttek, s akárcsak a többi résztvevő, 10 éves leányuk, Réka is szorgosan gyűjtötte a pecséteket. Melyből legalább hármat kellett összeszedni, ha valaki a csokitojás-vadászaton akart indulni. Így a horgászat után további erőpróba következett, izgalmakban bővelkedő versengés helyszíne volt a szlalompálya is. 
 


Fotó: Muzslay Péter


 

Közönség előtt a kicsi huszárok 


Labdapattogtatás, -dobás és az akadálypálya leküzdése; Bánhegyi István korábbi válogatott röplabdázó fogadta az ügyességi verseny nevezőit. 
A lovaglás is nagy sikert aratott, a három póni szinte megállás nélkül rótta a köröket, s a nyílt nap látogatói alig várták, hogy megismerjék a tavasszal megszületett két csikót. 
A közelmúltban alakult nyolc tagú kaposvári kis huszár lovascsapat most először lépett fel közönség előtt, s a családi nap csokitojás-vadászattal zárult. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában