Rózsák a babákért

2022.04.24. 14:00

Minden marcali újszülötthöz tartozik virág a parkban

Rózsabokrokat ültettek Marcaliban az elmúlt évben született kisbabák tiszteletére.

Vigmond Erika

Újabb rózsákkal bővült Marcaliban a Béke park az önkormányzat, annak Gamesz szervezete, valamint a Marcali Művelődési és Szabad­idő Központ Nonprofit Kft. közös kezdeményezésére és együttműködésében. A 2015-ben elindított rózsaültetésnek több célja is van. 

Az egyik, amire Tanai Bernadett, a Gamesz vezetője is kitért a köszöntőjében: évről évre annyi rózsatövet ültetnek el, ahány marcali gyermek születik. Az elmúlt évben 93 kisbaba jött világra, ennyi virág került idén a parkba. Az ünnepségre meghívót kaptak a város újszülöttjei is, az ő szüleik ültették el a rózsákat. Bár a járvány némileg felülírta az ültetés hagyományát, az ideivel együtt már több mint 500 rózsabokor díszíti a parkot. 

A másik célja a Rózsalugasnak, hogy az ültetést a Föld napjához kötik városépítő-, szépítő szándékkal. Harmadrészt pedig a parkos zöldfelület virágosítása annak a hagyománynak is a felelevenítése, amikor még rózsákkal volt tele a park. 
 


Fotó: MW

Címkék#virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában