Futás

2022.04.27. 17:30

Nárcisz futás a városligetben

A Fehér Liliom Hospice Alapítvány szerda délután nárcisz futásra hívta az általános és középiskolás diákokat. Eredetileg 450-en regisztráltak a jótékonysági futásra, volt aki kocogott, mások sétáltak a városligeti futópályán.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

– Nagyon örülök, hogy a rossz idő ellenére is ilyen sokan eljöttek – mondta Jánosek Edina, a Fehér Liliom Hospice Alapítvány elnöke. – Rendezvényünk a gyógyíthatatlan betegekre, ellátásukra,  gondozásukra, s a törődésre szeretné ráirányítani a figyelmet. Lényegesnek ítéljük, hogy minél többen megismerjék a 15 éves alapítványunk tevékenységét, a jótékonysági futásunkat immár negyedszer szerveztük meg.

A rendezvény fővédnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere volt, s Pintér Rómeó alpolgármester nyitotta meg a nárcisz futást. Melyre  város összes iskoláját meghívták, Szarka Vivien, a  Munkácsy Mihály Gimnázium testnevelő tanára 12 diákkal érkezett.  Hangsúlyozta: fontos, hogy a középiskolások  is tisztában legyenek a civil szervezet munkájával, céljaival. S azzal is, hogy a szakemberekre  sokan számíthatnak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában