Körmönfontak, rongybabáztak

2022.04.25. 13:00

Negyedszer bújtak népviseletbe a kicsik a taszári óvodában

Negyedik alkalommal öltöttek népviseletet magukra a taszári óvodások. Április 24-én ünnepeltük a népviselet napját, ebből az alkalomból került sor a korhű divatbemutatóra.

Turbéki Bernadett

Az óvónők rendhagyó programokkal várták a kicsiket, a szülőket és a meghívott vendégeket. Egy kiállítás keretében népi használati tárgyakkal is megismerkedhettek a résztvevők, valamint népművészeti alkotásokban is gyönyörködhettek. 
A délelőtt folyamán az óvónők népdalokat énekeltek és furulyáztak, majd népi játékokkal és táncházzal kedveskedtek a gyerekeknek. 

A kézműves-foglalkozásokon a körmönfonást, a rongybaba- és pókhálókészítés fortélyait tanulhatták meg a legkisebbek, s természetesen népmeséket is hallgathattak. 
– Nagyon kedvelik a gyerekek ezt a rendezvényt, hiszen az óvodás korosztály szeret beöltözni. Minél kisebbek, annál jobban lehet a személyiségüket építeni a néptánccal, népzenével és a népi hagyományokkal – mondta el lapunknak Utasiné Kenderák Tímea, a taszári óvoda vezetője. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában