Börze

2022.04.09. 17:30

Nem halra mentek a horgászok a börzén

Nincs rossz idő, csak nem megfelelő felszerelés létezik... – tartja a mondás. A sikeres fogáshoz is nem árt, ha a szakértelem mellett megfelelő horgászcucchoz nyúlhat a pecás. Sporik tartottak sporiknak horgászbörzét szombaton reggel.

Turbéki Bernadett

Fotó: Böcz Zoltán

A hajnali keléshez szokott horgászok nem bánták, hogy szombaton már reggel hattól vadászhattak egymás használt holmijai között az áhítottra.  

– Itt mindennek jobb az ára, mintha újan vennénk a boltban. A termékek minősége azonban változó. Sokan szeretnek régebbi felszereléssel horgászni, és itt könnyen találnak ilyesmit – mutatott körbe Csenterics Roland, aki felügyelőként érkezett a börzére: ifjú horgásztársát kísérte el.

- Kilenc éves vagyok, három éve horgászom, most én is eladni jöttem – mondta a hat éves Szeidl Vitus, aki mindig visszaengedi a kifogott halakat.

Sokan a meglévő felszerelés-készletet azért ritkítják meg, hogy egyúttal fel is frissítsék azt.

– Új felszerelést szeretnék, ezért adok el néhány régi darabot. Eleinte ellene voltam a horgászatnak, ám egyszer rávettek és megfertőződtem: mostanában szinte csak versenyekre járok, az ezzel járó izgalom pedig egy plusz érzést nyújt – mondta Szili Zoltán, akinél orsót, és horgásszéket vásároltak szombaton, de a botokra is érdeklődéssel tekintettek a sporttársai.

– Minden felszerelésem megvan, ragaszkodom a régi jól beválthoz. Viszont nézegetem ezeket a csalikat, milyen jó árban vannak, érdemes lesz venni belőlük  - mondta Király László, aki szerint egy horgászbörzén mindig lehet olyasmit találni, ami még hiányzik a készletből. Pfundt Szilviának például a szabadidő hiányzik.

– Mielőtt megszülettek a gyerekeink, gyakran kísértem el a férjemet horgászni. Most már a gyerekekkel megy. Úgy döntöttünk, csinálunk otthon egy kis helyet. A feleslegessé vált felszereléseket hoztuk el, a bevételt pedig a gyerekekre fordítjuk – mondta az édesanya.

–Kizárólag a horgászatba forgatom vissza a bevételt, megújítom a felszerelést, ám itt még körbe sem néztem – mondta Vida Krisztián, aki első alkalommal jött árusítani a horgászbörzére, ahol a csónakmotortól a versenyládáig, az orsóktól a botokig, a csalitól a merítőhálóig mindenféle felszerelést kipakoltak a pecások.

 

Hagyomány a horgászbörze

Az egész országban ritkaságnak számít, hogy a horgászok börzét tartanak, ám Kaposváron már tizenhárom éve rendeznek felszereléskiárusítást a sporttársaknak. 

– Azért hirdettük meg az elsőt, mert nagy igény mutatkozott rá. Az OBI parkolójában tartottuk, ám ahogy egyre nagyobb helyre költöztünk, a rendezvényt is mindig vittük magunkkal. Sokszor gondolkodunk rajta, hogy érdemes-e megtartani a börzéket, ám mindig beigazolódik, hogy nagy érdeklődés kíséri a programot – mondta Vati Gyula, a Kapos Horgászcentrum üzletvezetője, aki szerint egyre több hölgy ragad pecabotot, akik szívesen szereznek be úgynevezett csajos horgászfelszerelést, például hölgyeknek való színben pompázó botokat és bottartó zsákokat.


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában