Választás 2022

2022.04.03. 13:07

Somogyban hétezer első szavazó adhatja le voksát

Somogy megyében csaknem 250 ezer választópolgár járulhat az urnákhoz az országgyűlési választásokon, valamint a népszavazáson. Jelentős az először szavazók száma is, hiszen 7100-an vannak azok a névjegyzékben, akik életükben első alkalommal élnek alkotmányos jogukkal és adják le szavazatukat a somogyi 434 szavazókör egyikében.

Koszorus Rita

Így tett Busa Bernadett is, aki korábban még sosem voksolt. – Három évvel ezelőtt lettem választásra jogosult és most először éltem a lehetőséggel – mondta Bernadett a Sonline.hu-nak. Fontosnak tartom, hogy mindenki szavazzon, aki megteheti, hiszen ki kell nyilvánítani a véleményünket, tette hozzá. 

 

Bernadett a Kinizsi lakótelepi Tagiskolában kialakított szavazókörben adhatta le szavazatát, ahol valódi sorbanállás alakult ki a délelőtti órákban. A környéken élők egymásután írták alá a névjegyzéket és léptek be a szavazófülkébe. 

Szabó Kiara is először voksolt, ő a kaposvári Sportcsarnokban található szavazókörben járult az urnához. - Életkoromnál fogva most már szavazhatok és nem is volt kérdés, hogy eljövök -e, mert nálunk a családban mindig mindenki elmegy szavazni - mondta a fiatal voksoló. Azt gondolom, hogy ilyenkor kell véleményt mondani, nem pedig otthon ülni és kommenteket írni. Azoknak, akik csak sajnálkoznak, de nem mennek el szavazni azt üzenném, éljenek a jogukkal és voksoljanak, tette hozzá. Majd széles mosollyal az arcán adta le első voksát a Sportcsarnok előterében elhelyezett urnába. 
Hazánkban a törvény szerint az szavazhat, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, cselekvőképes és betöltötte a 18. évét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában